GST YANG PASTI

Gedung Pakaian Muslimah pun nak buka cerita GST ni, sekadar melepaskan keresahan golongan marhaen macam kami nie.  Asas kami menubuhkan Design Musleema Enterprise berdasarkan semangat keusahawan kental lagi padu yang diwarisi  dari keturunan Panglima Nayan (my great great grandfather) . Kekangan ekonomi seorang pekerja makan gaji yang hidup dikotaraya adalah pendorong utama dan sokongan seorang kawan baik yang mengajak turut serta dalam era bisnes alaf baru.

Cukuplah introduksi tu ya. Seronok bila mula dengan online dapat pelanggan baru dapat kawan. Ada yang suka ada yang komplen tu rencah-rencah orang berniagalah. Ada masa tinggi ada masa surut. Dalam kekangan harga barang naik, petrol naik masih cuba survive dengan harga yang sama. Apa yang penting KERJASAMA (karton wonderpeck).

GST come to the picture sejak dua tahun lepas lah, kesannya adalah untuk rakyat jelata dan peraih kecil macam kami. Setiap tingkat dari bahan mentah -kilang kain- kilang jahit baju – pemborong semuanya ada dikenakan GST. Kiralah 6% setiap level, untungnya mereka boleh mintak balik tapi kita pengguna akhir seperti peraih dan pengguna akan menanggung kenaikan itu. Jadi please feel free to expect HARGA PAKAIAN AKAN NAIK.

APA YANG KAMI JUGA DAPAT SARANKAN JADILAH PENGGUNA YANG BIJAK…Kami sebagai penjual online akan pastikan kualiti dan harga yang kami jual adalah worth buying (setimpal). sebab kami juga adalah pengguna macam anda.

 

 

 

 

 

SCRIPT WRITING @ TULISAN CAKAR AYAM

Gedung muslimah malam ni tak nak citer pasal kain baju. Kita nak cerita pasal penulisan@tulisan. Kelmarin 1st kelas bersama IKON IDAMAN Malaya, Irfan Khairi kenal tak. Kalau tak kenal tu anda bukanlah komuniti ob-line. Jejaka idaman malaya tapi maaf quota dah cukup. I don’ t like very much nak menulis sebab tulisan akak buruk dan malas sangat nak menghayun pen or pensel tu. Peribahasa melayu kata TULISAN CAKAR AYAM.  Bayangkan ayam tu bila cari makan habis tanah di tu dikuis-kuiskan. dah tak tau rupa apa dah, kalau plastik sampah tu tertonggenglah jawabnya.

Tapi Kuih CAKAR AYAM lain pulak citernya dibuat dari ubi keledek yang dihiris halus dan digoreng dalam kuali dalam minyak yang banyak. Rasanya sedap dan manis dari gula merah tu.  Kuih Cakar Ayam ni banyak nostalgia zaman budak-budak.  Keluarga orang kampung kan dulu mana ada bisnes online. Off line jer, tanam ubi keledek atau ubi kayu dapat hasil jual kat jiran-jiran atau kat pasar. Tapi parents akak ada sikit MINDA USAHAWAN maka dia telah transform ubi keledek mentah tu ker snek. Maka jadilah snek cakar ayam.

cakarg ayam

kalau berenti kat R & R tu agak-agak berapalah harganya sepeket.

 

JUBAH MUSLIMAH DENGAN RENDA LACE

IMG_20150310_001218

RENDA LACE HITAM – RENDA SAHAJA RM30.00 SEMETER

JUBAH MUSLIMAH WITH RENDA LACE

RM120.00 SAHAJA

IMG_20150310_001351

RENDA LACE HITAM – RENDA SAHAJA RM30.00 SEMETER

Renda Lace Pink – renda dijahit dengan sulam mesin bukan jahit tangan ya.

IMG_20150310_000936

Jubah pink with renda lace WARNA PINK

RM120.00 SHJ

SAIZ 52

IMG_20150310_001126

Jubah Maroon dengan renda lace hitam

saiz jubah dr 42, 44, 46, 48, 50 dan 52.00

warna maraoon, pink, orange lembut, hijau muda dan kelabu

Jubah muslimah ini adalah koleksi terbaru kami, gambar diatas adalah milik owner tetapi sesape berminat boleh dipertimbangkan ya. Buat masa ini renda kami dalam stok warna hitam dan peach sahaja. Fabrik kami bukan lycra dan dia tidak melekat ke badan. tangan pulak dari fabrik lycra senang ditarik untuk mbil wuduk. Untuk lihat koleksi kain renda lace kami bolek tengok kat

www.beryshoppingsite.blogspot.com

brokat lace

JUBAH FABRIK KAPAS – ENGLISH ROSE

PhotoGrid_1425566220478

JUBAH FABRIK KAPAS

TANGAN STRAIGHT CUT DENGAN JAHITAN KUN

WARNA BIRU – RM40.00 SAHAJA

(TIDAK TERMASUK POS)

PhotoGrid_1425566108313

JUBAH FABRIK KAPAS

boleh pilih corak mana yang anda suka

dari saiz m – 2xl

 

TELEKUNG SMOCKING COTTON DUA LAPIS

full story at www.telekungmusleema.blogspot.com

telekung promo

Telekung Jersey

P1040718

mukatelekungQ

telekung cotton smocking