CANTIK SANGAT SAYA SUKA JUBAH DAN BLOUSE NIE

Fabrik Printed Satin - Saiz 5xl

Fabrik Soft Satin Bidang 60 inci

3.5 mtr – RM90 SEPASANG

BAJU SAIZ 5XL (picture)

Jubah Alisha - Plus size

Jubah Alisha – Plus size – rm140 SOLD

perhatian : Kain yang sama masih lagi ada stock only RM90.00 – 3.5 MTR

Satin Printed

Wuduk and Nursing Friendly

Wuduk and Nursing Friendly

Fabrik Satin with beaded – Bidang  45 inci

Wudhuk Friendly jubah

Wudhuk Friendly jubah

Jubah cotton denim

Jubah cotton denim – rm170 sold

Fabrik cotton denim yang sangat cool – warna ungu gelap

Wuduk friendly tangan ada zip

fabric cotton denim – 3 mtr

Baju saiz xl

perhatian :  Ada lagi Fabrik for bluse warna ungu gelap

still available RM75.00 ONLY – 2 MTR

Kita bersiaran lagi kali memperkenalkan hasil kerja tangan team kami, kali ini kami dapat tempahan untuk long dress or jubah for plus size. Istimewakan orang plus size, jubah kalau beli confirmed singkat dan tak muat nanti.

Jadi kami tawarkan khidmat menjahit jubah untuk pelanggan yang berminat, jubah yang dah siap ini for  our close friend.  Sorang plus size, kalau beli siap singkat dan tak muat. Sorang lagi saiz biasa wanita asia kalau beli siap confirmed kena potong.

Pelanggan kami, Kak Ros suka sangat jubahnya dah siap. Suruh tambahlagi jahitkan sehelai blouse pulak untuk beliau.

Jubah Lycra Printed

Jubah Lycra Printed – RM130 SOLD

Masa akak beli kain ni intai dari jauh jer orang lain yang pegang. Diam-diam akak fikir wow stunning dan exclusive corak dia. Lepas jer customer tu pergi akak mintak sales girl potongkan 4 meter. Jubah ni kita buat kembang sampai habis kain. Supaya tak nampak bersegi-segi tubuh badan pemakainya.

Akhirnya jubah ni jadi milik our frens Cik PuanWana, tu he he siap tutup muka malulah tu he he.

Kami jahitkan jubah princess cut – design 6 pcs tu. Minah ni tinggi labuh baju dia nie 58 inci sampai habis kain tu..

Bila pakai jubah loose dan kembang sudah tentulah jubah ini sangat mesra solat.

Jubah-jubah kita cutting princess cut ataupun cutting payung.

Kalau nak try hasil kerja tangan team kami boleh contact me whatsapp or sms – 0192883235

LAGI PUA KUMBU UNTUK ANDA

puakumbu-b1

DUSTY PINK

puakumbu-b5

BLACK COTTON DENIM

 

puakumbu-b4

TURQOISE BLUE

puakumbu-b3

TURQOISE GREEN

Cotton Denim memang my favourite items i have made beautiful blosue from same pua kumbu corak hasilnya sangat superb.

Ntah macamana jatuh cinta dengan corak pua, setiap kali pergi ke Sarawak fabrik corak pua kumbu tidak pernah terlepas dari senarai saya.  Saya akan merayau dari satu kedai ke satu kedai pergi mencari fabrik-fabrik pua yang lembut dan cantik.

Mulanya cinta hanya pada fabrik pua untuk frame, untuk table runner dari yang bentuk square hingga yang bentuk oval.  Sebelum beralih kepada batik sarung dan kain pasang dan now sudah ada pula shawl dua loop corak pua kumbu yang cantik.

Labuh cotton denim dua loop – 2.0 mtr x 0.8 mtr

whatsapp kak hajjah – 019-2883235

PUA KUMBU ANUGERAH UNTUK BUMI KENYALANG

Akak memang suka sangat dengan corak pua kumbu, mana datang jiwa etnik nie akak pun tak perasan. Tudung labuh double loops pua kumbu ni menggunakan fabrik cotton denim.

As usual tudung es scarves always labuh depan dan belakang, untuk big sizes macam akak ni had bawah dada ala saiz xl, those yang comel lote tu dah macam labuh 2xl ya.

Tudung cotton denim memang favourite sebab kain jenis sejuk dah flowy.

As usual tudung-tudung kami ironless sebab kami ni semua bizi lady.

Labuh tudung kami maintain 2.0 mtr x 0.8 mtr.

 

 

puakumbu-a1

puakumbu-a2

puakumbu-a3

puakumbu-a4

Tudung Pua Kumbu Denim Cotton

Tudung Pua Kumbu Denim Cotton

 

Berminat dengan tudung labuh cotton pua kumbu jangan lupa pm/whatssap/call

019-2883235 – kak hajjah

only RM69 PER PC TIDAK TERMASUK POS

JUBAH NURSING MAWRA DAN FLORRY SEINDAH FLORA DI PAGI HARI

Penat sana sini kisah di Donald Trump, meh kita lupokan kejap apa agaknya corak dunia nie tahun depan.  Kita tidak dapat mengubah apa-apa pun kan. Lets skodeng si cantik Mawra dan si comel Florry nie.

Both is our new product muslimah yang agak kebaboom salesnya. Mendapat sambutan hangat kedua-dua jubah nie, corak jubah ini yang abstract dan flora dengan warna pastel yang sangat so sweet bak kata pelakon tu.  Ibu dara, anak dara, makcik dara memang bertambah comel bila pakai jubah mawra dan florry nie.

JUbah mawra dan florry menggunakan bahan fabrik dari jenis crepe so tidak melekat ke badan dijamin oleh pemakainya.

Unitnya kedua-dua jubah mawra dengan corak bunga penuh yang abstract dan jubah florry dengan corak bunga dikaki jubah. Mawra bersifat lebih universal orang tinggi ker orang rendah ker sumer boleh pakai. Florry lebih sesuai untuk si tinggi lampai sebab bunga dikaki kalau orang rendah kena potong unless dapat tailor yang superb boleh potong dan sambung balik.

Di samping mawra dan florry kita juga ada jubah lace yang boleh dibawa ke majlis perkahwinan kenduri kendara.  Whereby mawra dan florry boleh pakai kemana majlis pun. Florry menggunakan fabrik polos yang digabungkan dengan lace dibahagian atas jubahnya.

florrydress

florrysize-jpg

lacesize-jpg

Yang paling best sekali jubah-jubah ini nursing friendly, ada zip di depan dan ada kocek lagi tau.

Untuk adik-adik yang breastfeed sangat sesuai sekali ya. Setakat nak letak RM5 dan kunci dalam kereta tu boleh ler sangat.

Ada satu kekurangan kat sini dari segi saiz. Saiz hanya sampai 2xl so orang yang gebu gebas macam akak wajib tengok jer lah ya.

mawra-model

mawradress

Paling best sekali adalah harganya yang sangat berbaloi only RM100 you dapat beli sehelai jubah dress yang cantik.  Lagi menjimatkan dan berpatutan. Upah sehelai jubah or dress ni sekarang rm60.00. Harga kain lagi rm60 – rm80.00. jadi dah rm120 – rm140.00

Now dengan only RM100 ready to wear tak payah tunggu pun, yang penting saiz boleh ngam kan.

SAIZ S,L, XL DAN 2XL

RM100.00 DENGAN POS MALAYSIA SAHAJA

FABRIK CREPE

ORDER WHATSAPP OR SMS KAK HAJJAH – 0192883235

CEPAT BERTINDAK

STOK TIAP HARI MAKIN SUSUT KAMI TAK DER STOK BANYAK KALAU LAMBAT GIGITJARI

UKURAN:

SAIZ S – BAHU 14″, DADA 38, PINGGANG 36″, PJG DRESS 56″

SAIZ L – BAHU 14″, DADA 42″, PINGGANG 40″, PJG DRESS 56″

SAIZ XL – BAHU 16″, DADA 44″, PINGGANG 42″, PJG DRESS 57″

SAIZ XXL – BAHU 16″, DADA 46″, PINGGANG 44″, PJG DRESS 57″

TRUMP JUTAWAN HARTANAH PRESIDEN BARU USA

Berita muktahir yang diterima jutawan hartanah nie Presiden USA yang baru.

My opinion siapa pun yang jadi bapak presiden tu tak ada pun keuntungannya kepada masyarakat Muslim di seluruh dunia. Tetap akan diganyang tetap akan diceroboh. Only Mr Clinton jer tak suka terjah masuk negara orang. Yang lainnya sejak akak kenal siapa itu Presiden AMERIKA kalau tak salah masa zaman Jimmy Carter (zaman sekolah rendah) hinggalah terkini Mr Donald Trump.

Lihatlah bagaimana kita sendiri terpaksa terima perjanjian TPP (Trans Pacific Partnership). Akibatnya  yang orang tak cukup sekolah macam akak nampak harga hartanah melambung lambung. Lepas ni tengoklah apa nak jadi dengan generasi akan datang camane nak beli sebuah rumah tempat berteduh.  Akak tak nak ulas lanjut mengenai isinya salah ulas kena pulak surat saman dari SKMM.

Isu Palestin dari dulu sampai sekarang tak selesai, mungkin sampai kiamat lah agaknya.  Isu Syiria lagi sadis tak der ayat nak dikata lagi. Rohinngya terus disembelih. Sebut isu ummat Islam ada jalan penyelesaian?  Tak ada kan? Why? Sekali lagi akak bagi pendapat yang tak berapa nak comel nie.  Ada untungnya bagi tangan-tangan tersembunyi ni bila dunia Islam terus bergolak.

Kat depan batang hidung kita pun payah nak selesai apa lagi nak tengok luar dari sempadan geo politik tu. Sebab apa pihak yang berkenaan tak nak terima hukum Islam, sebab masih ada keuntungan di sana. Semoga Allah swt lindungi orang-orang muslimin dan muslimat di seluruh dunia.

dari Sinar Harian

WASHINGTON – AMERIKA SYARIKAT. Pemilihan Presiden Amerika Syarikat (AS) menyaksikan satu perubahan baru apabila calon Republikan, Donald Trump menang dengan 276 undi mengalahkan calon Demokratik, Hillary Clinton.

Trump memenangi jawatan tersebut setelah berjaya menakluki Wisconsin dengan mendapat 10 undi terakhir mendapatkan 276 undi tersebut.

Para pengundi di sana nyata lebih mempercayai kata-kata ahli perniagaan selebriti tersebut berbanding dengan bekas setiausaha Amerika Syarikat itu.

Sebelum ini, Clinton mengatasi Trump dalam undian awal serta sebanyak 36 daripada 50 negeri termasuk swing state, Florida dan Ohio menawarkan proses pengundian awal membolehkan pengundi di kawasan terbabit membuang undi sebelum hari mengundi yang berlangsung semalam.

Trump memenangi bandar-bandar besar seperti Kansas,Missouri, Indiana, Ohio, West Virginia, Oklohoma, Arkansas, Texas, Lousiana, Missisippi, Alabama, Tennesse, Kentucky, West Virgina dan South Carolina,Iowa, Utah, Pennsylvania dan Georgia.

Manakala, Clinton pula memenangi Colorado, New Mexico, Illinois, New York, Vermont, Massachussets, Rhode Island, Connecticut, New Jersey, District of Colombia, Maryland,Hawaii Delaware,Washington,Virgina dan Nevada .

Kelihatan penyokong-penyokong Trump bersorak kemenangan  dan bertepuk tangan apabila poll menunjukkan  beliau berjaya memenangi Presiden.

trump