KATA-KATA ITU LAHIR DARI HATI

Apa kata kita lari dari tajuk sikit kan sambil you olls layan gambar-gambar tudung dan baju.

dalam bulan Ramadhan mari kita bincang tentang mulut, ramai orang boleh kunci mulut dari makan dan minum. Tetapi ramai diantara kita tak boleh nak tahan dari berkata-kata yang lagha dan kunci mulut dari bercerita hal orang.

Dalam bulan Ramadhan semuanya jadi pahala ibadah sunat dapat pahala wajib. Ibadah wajib lagi lah besar pahalanya.

Kata-kata yang baik itu juga pahala.  Perkataan yang terbaik adalah AlQuran.  Al-Quran yang menjadi kitab petunjuk dan hidayah juga terdiri daripada perkataan.  Firman Allah surah Al-Baqarah ayat 2.2 “Kitab al-Quran ini, tidak ada keraguan padanya; petunjuk bagi mereka yang bertakwa.”

Mengapa kata-kata itu penting? Kerana ia adalah permulaan yang mengawal tindak-tanduk manusia, yang akan dinilai oleh Allah sama  ada berjaya atau gagal.

Fiman Allah swt Surah Al-Mulk 67:2

“Yang menciptakan mati dan hidup, untuk menguji kamu, siapakah di antara kamu yang lebih baik amalnya; dan Dia Maha Kuasa lagi Maha Pengampun.”

Amalan manusia dinilai bermula dari kata-kata yang benar-benar diucap melalui hatinya.  Kalau hati tengah sakit maka buruklah perkataan yang keluar.

Kata-kata jugalah yang mempengaruhi emosi kita (cuaca dalaman kita) setiap hari sama ada stress (panas, marah dan sebagainya) ataupun tenang.

Perkataan yang baik iaitu al-Quran adalah satu-satunya penyembuh kepada penyakit rohani kita.

Surah Al-Isra 17:82 – Dan kami turunkan daripada ayat al-Quran itu penawar dan rahmat bagi oran-orang yang beriman; dan tidak menambahkan orang yang zalim kecuali kerugian.

Demikian juga penyakit jasmani. Rasulullah bersabda, ” Ingatlah sesungguhnya di dalam jasad itu ada seketul daging, apabila ia baik, maka baiklah keseluruhan jasadnya, dan apabila ia rosak, maka rosaklah keseluruhan jasadnya. Ketahuilah bahawa itulah hati (Riwayat Bukhari)

dipetik dari buku Dr Mohd Shafie Md Amin – perjalananku bersama A-Quran.

RAMADHAN – BULAN AL-QURAN

Sempena nuzul quran yang akan disambut dua hari lagi mari kita dengar bacaan ayat-ayat suci Al-Quran yang mampu menjentik hati dan jiwa orang yang mendengarnya.

Jika kita tidak rasa apa-apa bila mendengar ayat-ayat suci Al-Quran something wrong dengan hati kita. Sila check balik jangan dibiarkan hati kita mati.

Qari dari Indonesia ini punya suara yang sangat lembut bisa buat orang menitis kan airmata bila mendengar bacaan ayat-ayat suci Al-Quran yang dibacakan oleh beliau.

Kelebihan bulan Ramadhan bukan sahaja terletak pada puasa tetapi yang lebih besar adalah di bulan ini Al-Quran diturunkan dan hamba Allah berlumba-lumba mengisi masa lapang mereka dengan ayat-ayat suci Al-Quran.  Samada bertadarus beramai-ramai atau dengan keluarga sendiri.

TUDUNG RAYA 2016 – JOM KITA BERTWIST RAYA NIE

Tudung twist@butterfly - royal blue

Tudung twist@butterfly – royal blue

Tudung Twist - Hijau

Tudung Twist – Hijau

Tudung Twist - Pink Royal

Tudung Twist – Pink Royal

Tudung Twist - dark brown

Tudung Twist – maroon

Tudung Twist - Purple Orkid

Tudung Twist – Purple Orkid

Tudung Twist - Hijau Aqua

Tudung Twist – Hijau Aqua

Tudung twist - coklat brown

Tudung twist – coklat brown

Tudung Twist - Gold

Tudung Twist – Gold

Dah tempah baju ker atau beli siap? Orang yang boleh pakai saiz s sampai xl memang beruntung senang nak cari baju ready made kan. Bagi kami yang comel-comel nie semua ke tempah.

Dah decide tema baju kena ade tudung, so siapa yang suka tudung sarung boleh check latest koleksi kami tudung twist ya. Tapi tak payah menari twist tau, nama tudung sajer.

Kenapa dipanggil twist, sebab anda hanya perlu sarung dan pusing @ twist tulang tudung ke atas bahu dah siapkan. Seperti biasa kami fokus pada tudung saiz XL kepada penggemar tudung SAIZ Lebih kecil atau lebih besar no worries.  Kami terima juga tempahan ikut saiz anda ya.

Kelebihan tudung kami dari fabrik cotton yang stretchable dalam 1 tona warna.

Labuh tudung lebih kurang 24 inci sahaja.

Tudung ada Dagu ya…most of our tudung ada dagu

Awning tudung soft awning dengan double stitches supaya tak melepek bila di pakai.

Yang paling best tak nak gosok pun tak apa sidai jer pun dah ok

Untuk corak-corak diatas puan-puan dan adik kakak boleh jugak kalau nak order tudung sarung da shawl satu muka, dua muka atau sarung terus jer.

Kalau rasa nak tempah sedondon untuk kenduri kahwin pun kami terima tapi upon order kena bayar deposit 50% daripada harga barang ya.

 

sebarang pertanyaan atau belian whatsapp kat 019-2883235

WHATSAPP 0192883235 WHATSAPP 0192883235

Pos charges dari RM6.00 HINGGA SETERUSNYA mengikut berat dan lokasi barang anda dihantar.

 

BLOUSE RAYA – DAH DEKAT DAH NI

BLOUSE ROYAL BLUE

PRINCESS CUT BLOUSE

BLOUSE RAYA - PINK LEOPARD

BLOUSE RAYA – PINK LEOPARD

SAIZ BAJU L ,LABUH BAJU 37 INCI, FABRIK JENIS COTTON EMBOSSED

CUTTING PRINCESS

BLOUSE RAYA - DARK BROWN

BLOUSE RAYA – DARK BROWN

SAIZ BAJU L ,LABUH BAJU 37 INCI, FABRIK JENIS COTTON EMBOSSED

CUTTING PRINCESS

IMG_3356 (1)

IMG_3351 (1)

BLOUSE KELABU

SAIZ BAJU L ,LABUH BAJU 37 INCI, FABRIK JENIS COTTON EMBOSSED

CUTTING PRINCESS

BLOUSE RAYA MERAH BATA

BLOUSE RAYA MERAH BATA

SAIZ BAJU XL ,LABUH BAJU 32 INCI, FABRIK JENIS COTTON EMBOSSED

CUTTING PRINCESS

BLOUSE RAYA GOLD

BLOUSE RAYA GOLD

SAIZ BAJU XL ,LABUH BAJU 32 INCI, FABRIK JENIS COTTON EMBOSSED

CUTTING PRINCESS

BLOUSE RAYA BLUE AQUA

BLOUSE RAYA BLUE AQUA

SAIZ BAJU XL ,LABUH BAJU 32 INCI, FABRIK JENIS COTTON EMBOSSED

CUTTING PRINCESS

IMG_3343 (2)

BLOUSE RAYA ROYAL BLUE

SAIZ BAJU XL ,LABUH BAJU 32 INCI, FABRIK JENIS COTTON EMBOSSED

CUTTING PRINCESS

Blouse-blouse ini ditempah oleh seorang sahabat sebab tu saiznya ada L DAN XL sahaja.  Semua blouse nie tailor made. Kamu buka order untuk saiz-saiz lain, s, m, l, xl dan 2xl ya.

Harga rm75.00 sahaja

fabrik jenis cotton stretchable yang timbul bunganya (embossed)

boleh whatsapp untuk order – 0192883235 – bariah

whatsapp – 0192883235 – bariah

whatsapp – 0192883235 – bariah

SHAWL RAYA 2016 – BILA SHAWL BERMUKA-MUKA

TUDUNG DUA MUKA

Shawl DUA MUKA

Labuh Shawl Saix XL

RM55.00 sahaja

Warna hijau gelap dan coklat gelap

Tudung dua muka cotton

Shawl dua muka cotton – kelabu emobssed dan hijau gelap

HA HA bukan orang jer pandai bermuka-muka shawl pun dah pandai yong.

Orang dua muka ni bahaya, jadi gunting dalam lipatan tapi shawl dua muka buat pemakainya anggun bergaya.

Kali ini kami perkenal shawl dua muka dari fabrik cotton embossed dan cotton glitter. Berglit-glit lah kita yer.  Siapa suka shawl printed can go tu tudung dua muka cotton embossed siapa suka shawl plain boleh terjah shawl cotton glit-glit kami ni ada warna hijau gelap dan coklat.

Shawl hijau gelap ada awning dengan kemasan dari fabrik cotton tebal so awning tu tidaklah melepek kat kepala bila dipakai.  Shawl coklat gelap pulak dari awning tudung dari jenis kain yang sama jadi bila dipakai macam tudung syiria yer ia melekap di kepala.