JUBAH NURSING MAWRA DAN FLORRY SEINDAH FLORA DI PAGI HARI

Penat sana sini kisah di Donald Trump, meh kita lupokan kejap apa agaknya corak dunia nie tahun depan.  Kita tidak dapat mengubah apa-apa pun kan. Lets skodeng si cantik Mawra dan si comel Florry nie.

Both is our new product muslimah yang agak kebaboom salesnya. Mendapat sambutan hangat kedua-dua jubah nie, corak jubah ini yang abstract dan flora dengan warna pastel yang sangat so sweet bak kata pelakon tu.  Ibu dara, anak dara, makcik dara memang bertambah comel bila pakai jubah mawra dan florry nie.

JUbah mawra dan florry menggunakan bahan fabrik dari jenis crepe so tidak melekat ke badan dijamin oleh pemakainya.

Unitnya kedua-dua jubah mawra dengan corak bunga penuh yang abstract dan jubah florry dengan corak bunga dikaki jubah. Mawra bersifat lebih universal orang tinggi ker orang rendah ker sumer boleh pakai. Florry lebih sesuai untuk si tinggi lampai sebab bunga dikaki kalau orang rendah kena potong unless dapat tailor yang superb boleh potong dan sambung balik.

Di samping mawra dan florry kita juga ada jubah lace yang boleh dibawa ke majlis perkahwinan kenduri kendara.  Whereby mawra dan florry boleh pakai kemana majlis pun. Florry menggunakan fabrik polos yang digabungkan dengan lace dibahagian atas jubahnya.

florrydress

florrysize-jpg

lacesize-jpg

Yang paling best sekali jubah-jubah ini nursing friendly, ada zip di depan dan ada kocek lagi tau.

Untuk adik-adik yang breastfeed sangat sesuai sekali ya. Setakat nak letak RM5 dan kunci dalam kereta tu boleh ler sangat.

Ada satu kekurangan kat sini dari segi saiz. Saiz hanya sampai 2xl so orang yang gebu gebas macam akak wajib tengok jer lah ya.

mawra-model

mawradress

Paling best sekali adalah harganya yang sangat berbaloi only RM100 you dapat beli sehelai jubah dress yang cantik.  Lagi menjimatkan dan berpatutan. Upah sehelai jubah or dress ni sekarang rm60.00. Harga kain lagi rm60 – rm80.00. jadi dah rm120 – rm140.00

Now dengan only RM100 ready to wear tak payah tunggu pun, yang penting saiz boleh ngam kan.

SAIZ S,L, XL DAN 2XL

RM100.00 DENGAN POS MALAYSIA SAHAJA

FABRIK CREPE

ORDER WHATSAPP OR SMS KAK HAJJAH – 0192883235

CEPAT BERTINDAK

STOK TIAP HARI MAKIN SUSUT KAMI TAK DER STOK BANYAK KALAU LAMBAT GIGITJARI

UKURAN:

SAIZ S – BAHU 14″, DADA 38, PINGGANG 36″, PJG DRESS 56″

SAIZ L – BAHU 14″, DADA 42″, PINGGANG 40″, PJG DRESS 56″

SAIZ XL – BAHU 16″, DADA 44″, PINGGANG 42″, PJG DRESS 57″

SAIZ XXL – BAHU 16″, DADA 46″, PINGGANG 44″, PJG DRESS 57″

TRUMP JUTAWAN HARTANAH PRESIDEN BARU USA

Berita muktahir yang diterima jutawan hartanah nie Presiden USA yang baru.

My opinion siapa pun yang jadi bapak presiden tu tak ada pun keuntungannya kepada masyarakat Muslim di seluruh dunia. Tetap akan diganyang tetap akan diceroboh. Only Mr Clinton jer tak suka terjah masuk negara orang. Yang lainnya sejak akak kenal siapa itu Presiden AMERIKA kalau tak salah masa zaman Jimmy Carter (zaman sekolah rendah) hinggalah terkini Mr Donald Trump.

Lihatlah bagaimana kita sendiri terpaksa terima perjanjian TPP (Trans Pacific Partnership). Akibatnya  yang orang tak cukup sekolah macam akak nampak harga hartanah melambung lambung. Lepas ni tengoklah apa nak jadi dengan generasi akan datang camane nak beli sebuah rumah tempat berteduh.  Akak tak nak ulas lanjut mengenai isinya salah ulas kena pulak surat saman dari SKMM.

Isu Palestin dari dulu sampai sekarang tak selesai, mungkin sampai kiamat lah agaknya.  Isu Syiria lagi sadis tak der ayat nak dikata lagi. Rohinngya terus disembelih. Sebut isu ummat Islam ada jalan penyelesaian?  Tak ada kan? Why? Sekali lagi akak bagi pendapat yang tak berapa nak comel nie.  Ada untungnya bagi tangan-tangan tersembunyi ni bila dunia Islam terus bergolak.

Kat depan batang hidung kita pun payah nak selesai apa lagi nak tengok luar dari sempadan geo politik tu. Sebab apa pihak yang berkenaan tak nak terima hukum Islam, sebab masih ada keuntungan di sana. Semoga Allah swt lindungi orang-orang muslimin dan muslimat di seluruh dunia.

dari Sinar Harian

WASHINGTON – AMERIKA SYARIKAT. Pemilihan Presiden Amerika Syarikat (AS) menyaksikan satu perubahan baru apabila calon Republikan, Donald Trump menang dengan 276 undi mengalahkan calon Demokratik, Hillary Clinton.

Trump memenangi jawatan tersebut setelah berjaya menakluki Wisconsin dengan mendapat 10 undi terakhir mendapatkan 276 undi tersebut.

Para pengundi di sana nyata lebih mempercayai kata-kata ahli perniagaan selebriti tersebut berbanding dengan bekas setiausaha Amerika Syarikat itu.

Sebelum ini, Clinton mengatasi Trump dalam undian awal serta sebanyak 36 daripada 50 negeri termasuk swing state, Florida dan Ohio menawarkan proses pengundian awal membolehkan pengundi di kawasan terbabit membuang undi sebelum hari mengundi yang berlangsung semalam.

Trump memenangi bandar-bandar besar seperti Kansas,Missouri, Indiana, Ohio, West Virginia, Oklohoma, Arkansas, Texas, Lousiana, Missisippi, Alabama, Tennesse, Kentucky, West Virgina dan South Carolina,Iowa, Utah, Pennsylvania dan Georgia.

Manakala, Clinton pula memenangi Colorado, New Mexico, Illinois, New York, Vermont, Massachussets, Rhode Island, Connecticut, New Jersey, District of Colombia, Maryland,Hawaii Delaware,Washington,Virgina dan Nevada .

Kelihatan penyokong-penyokong Trump bersorak kemenangan  dan bertepuk tangan apabila poll menunjukkan  beliau berjaya memenangi Presiden.

trump

 

KITA DAH BETUL-BETUL TUTUP AURAT KER?

AURAT ATAU URAT?

Ramai muslimah kata dah tutup aurat betulker? Atau tutup urat? Ada apa-apa perbezaan.

Mestilah ada beza betul tak?

Aurat dari segi bahasa; ialah keaiban

Manakala dari segi istilah Syarak; ialah bahagian-bahagian tertentu pada tubuh manasia yang wajid ditutup.

Jadi aurat adalah bahagian-bahagian tertentu yang wajid dilindungi daripada pandangan orang ajnabi (orang yang boleh berkahwin dengannya) kerana perbuatan tersebut dianggap suatu yang mengaibkan di sisi agama Islam. Kredit Abuanasmadani.com

Bagaimanakah aurat wanita

Aurat wanita adalah seluruh tubuhnya kecuali muka dan tapak tangan dan belakang tangan. Ringkasnya sebagaimana kita menutup aurat dalam solat begitulah jugak di luar solat.

Sudahkah kita menutup Aurat

Sudah nampak pembaharuan dalam bertudung, sekarang sudah banyak tudung-tudung 2xl berada di pasaran.  Sambutan sangat menggalakkan juga untuk tudung-tudung labuh jenama seperti Mahligai Scarf, Syazara, Inspirasi Hana dan Telekungmusleea.

Tetapi masih ramai jugak yang kepalanya ditutup tetapi seluarnya ketat, jubahnya ketat dan ada juga yang bertudung tetapi tangannya terbuka. Tudung nya litup tetapi susuk tubuhnya nampak jelas. Berjubah tetapi sendat sampai menampakkan susuk tubuh dan garis seluar dalamnya.

Ramai yang terlepas pandang atau sengaja tidak mahu ambil berat mengenai pemakaian stokin dan sarung lengan.  Walaupun baju kita labuh tetapi lengan baju perlu dikemaskan dengan sarung lengan terutama si pemakai baju kurung atau baju yang bertangan besar.

Kaki juga adalah aurat oleh itu perlu disarung dengan stokin, ada boleh pilih nak yang stokin pendek atau panjang. Paling utama adalah menutup kaki tersebut . Kebiasaan bagi orang-orang yang berstokin, mereka akan rasa tidak selesa jika keluar rumah tanpa stokin.

Bukan nak membebel pepagi buta nie tetapi kadang-kadang kita jadi lemas bila tengok keadaan di sekeliling kita.  Terfikir nak tanya adik tak sayang diri sendiri ker, neraka yang paling ringan adalah memakai selipar dari api neraka boleh mendidih sampai ke otak kita.

Kak Hajah masih memperbaikki diri biarlah kita sama-sama ingat mengingati.  cuba tengok gambor bawah cantik kan loose sahaja jubahnya

zalora

jubah zalora

hijriah

hijriah home

 

 

TIMES UP

Genap sebulan akak dah duduk di rumah. Time berehat-rehat dah berakhir.

Its time to decide which direction to choose.

Times to move on.

Times speed up to everything.

NASI LEMAK ANAK DARA OH ANAK DARA

Rezeki si anak dara namanya tetiba jadi laris dengan bajet 2017. Bila PM mentioned jenama Nasi Lemak Anak Dara masa bajet.

Tulah namanya rezeki, bukan calang-calang anak dara graduate engineering dari university tempatan. Tahniah kat anak dara, muda-muda dah ada semangat keusahawanan yang tinggi.

Boleh jadi contoh untuk anak-anak dara yang lain, sempat baca blog anak dara ni masa tunggu giliran kat kaunter pos tadi.  Ada bisnes tudung jugak, bisnes tudung memang dan trending gila sekarang.  Setiap yang berlaku ada hikmahnya dalam dunia ekonomi yang memang suram nie buat ajerlah apa sahaja kerja yang halal.

Nak berjaya bukan mudah, kalau anda ada fund besar boleh gunakan third party untuk bantu naikkan jenama anda tu. You boleh advertise kat media social dan media elektronik. Tapi kalau anda macam akak ni fund yang tak seberapa gunalah media yang percuma untuk mem’branding’ kan jenama anda tu.  Adakalanya viral tu elok juga bila digunakan untuk kebaikan.

Agaknya mak anak dara nie pun tak sangka anak dara yang sekolah tinggi, pecah kepala nak lulus periksa boleh twist career dia.  Dulu orang fikir bisnes tepi jalan is nobody but now you see can semua simpang ada orang berniaga, terutama bila ekonomi tengah teruk ni. Macam-macam jenis bisnes makan muncul yang menjual lebih ramai dari yang membeli. Tapi itu rezeki dari Allah swt kalau anda duduk menung tak kan turun sepinggan nasi Ayam betul tak?

Akak tabik spring dengan semangat jitu anak dara walaupun dapat surat saman tetap teruskan juga perniagaan beliau. Itu yang dinamakan challenge mana ada bisnes yang tak ditimpa masalah. Semoga anak dara terus sukses dengan nasi lemaknya.  Semoga Allah swt lindungi beliau maklumlah anak dara tu chomel pulak. Tambahan sekarang dah jadi celebrity pulak tu.

Nama anak dara ni SITI HAJJAR keberkatan dari nama isteri Nabi Ibrahim a.s kan yang ditinggalkan sendirian di padang pasir bersama anaknya Nabi Ismail a.s berlari-lari antara Bukit Safar dan Marwah mencari air untuk mereka berdua.  Ibrahnya buatlah nama anak yang baik moga ada aura disitu. Maybe itulah harapan ayah dan bonda SITI HAJJAR.

Seronok baca kisah SITI HAJJAR nie tapi cukuplah dulu, anda nak tau lagi sila skodeng dengan cik google yang baik tu elok dipelajari

SI ANAK DARA

SI ANAK DARA

Tapi kan Mr PM hari-hari makan nasi lemak pun high cholesterol, hospital pun kena bayar mahal, insuran bukannya murah orang tengah tak da duit. Cubalah bagi kami solution yang lebih munasabah. Kami dah cukup ikat perut dah sekarang nie PM oi. Semua benefit yang hang habarg tu bukan ker kami hamba rakyat jugak yang menanggungnya. Tapi apa yang komuniti bukan kakitangan kerajaan dan bukan warga BR1M nie dapat.

Tapi akak belum ada passion dengan kuali dan sudip, akan datang mungkinlah k0t.   Senang ke kerja sendiri  atau work from home nie ha ha ha nanti kita kongsi sikit later yer.  Tunggu next entry.