SELUAR PUTIH WANITA UNTUK HAJI

Seluar putih adalah barang yang akan menjadi hot sangat bila sampai musim haji. Seluar putih akan menjadi items penting dalam luggage setiap jemaah haji wanita. Paling sikit 2 helai mesti ada.

Kenapa seluar putih haji ini penting, sebab kita tak pakai kain sarung masa solat kat masjid kita akan pakai jubah dan telekung sahaja. Berkain sarung lebar dan besar tu makan space ya adik kakak. Kita solat dalam masjidil haram atau masjid nabawi duduk rapat-rapat. Orang main langkah jer, risiko kain terpijak tinggi.

Tanyalah semua jemaah haji wanita, kalau duduk sebelah jemaah dari iran dan negara arab lain, bila time nak sujud atau bangun dari sujud tu kena hati-hati silap-silap masuk dalam jubah depa. Depa pakai besar-besar saiz pun ada besar ada kecik.

Paling best pakai jubah tapi jangan bawaklah jubah raya ala princess cut tu..sori naik lori lah nanti. Pakai cutting A cut, pakai dengan seluar panjang kat dalam senang sangat nak melangkah.

Kalau nak lagi mudah pakai set mini jubah dan seluar, bawaklah warna putih, hitam atau warna gelap yang lain. Tapi seluar haji putih dengan jubah putih tu patut ada. Sebab warna putih tu sunah ya.

Lagipun ada feel sangat bila kita pakai putih ramai yang pakai putih nampak cantik dan seragam ada aura sebagai jemaah haji. NI bukan riak ya..kita rasa bersyukur sangat-sangat Allah swt dah jemput kita. Untuk kita beribadah kena jaga juga pakaian kita biar bersih dan cantik.

Kita bukan dapat jadi jemaah haji tiap-tiap tahun kalau dapat 2 kali pun syukur Alhamdulillah tu pun tak tau by 2nd time sampai dah bongkok tiga ker apa.

seluar haji putih

Seluar haji putih kami dari fabric cotton campuran, dijamin selesa

Seluar haji putih – cutting ala Carat cut – peha besar dengan cawat seluar yang panjang.

Seluar haji putih ada dari saiz s, m, l, xl dan 2xl

Seluar haji putih ini juga mempunyai zip di tepi sebelah kiri dan kanan sesuai nak simpan kunci dan barangan berharga.

Kemasan seluar haji putih ini dengan pinggang jenis bergetah, di bahagian kaki seluar ini ada pilihan untuk renda atau kosong atau jahitan kaf.

untuk pesanan whatsapp 019-2883235 kak bee

SHAWL RAYA 2016 – BILA SHAWL BERMUKA-MUKA

TUDUNG DUA MUKA

Shawl DUA MUKA

Labuh Shawl Saix XL

RM55.00 sahaja

Warna hijau gelap dan coklat gelap

Tudung dua muka cotton

Shawl dua muka cotton – kelabu emobssed dan hijau gelap

HA HA bukan orang jer pandai bermuka-muka shawl pun dah pandai yong.

Orang dua muka ni bahaya, jadi gunting dalam lipatan tapi shawl dua muka buat pemakainya anggun bergaya.

Kali ini kami perkenal shawl dua muka dari fabrik cotton embossed dan cotton glitter. Berglit-glit lah kita yer.  Siapa suka shawl printed can go tu tudung dua muka cotton embossed siapa suka shawl plain boleh terjah shawl cotton glit-glit kami ni ada warna hijau gelap dan coklat.

Shawl hijau gelap ada awning dengan kemasan dari fabrik cotton tebal so awning tu tidaklah melepek kat kepala bila dipakai.  Shawl coklat gelap pulak dari awning tudung dari jenis kain yang sama jadi bila dipakai macam tudung syiria yer ia melekap di kepala.

 

Tudung Labuh Umrah dan Haji SAIZ XL

Dah dekat cuti sekolah ni ramai yang ambil kesempatan untuk mengerjakan umrah dengan keluarga tersayang. Ada yang ambil kesempata bawa anak-anak sekali. Alhamdullilah jika mampu itulah yang terbaik.

Yang macam kita ni meh kumpul duit dulu ya, hujung tahun kita gi umrah bersama-sama.  Seronoknya dapat lihat baitullah lagi rindu sesangat nak ke sana lagi. Moga Allah beri kemudahan pada kita semua ya.

Nak pergi umrah kenalah buat persediaan sedikit sebanyak maybe dah ada barang keperluan, tapi apa salahnya kita tambah dengan sehelai tudung dan telekung.

Kali ini kita restok balik tudung favourite sepanjang zaman tudung lycra drift untuk adik dan kakak semua ya. Koleksi warna yang comel-comel sangat.

  • Favourite semua tudung ni saiz XL, labuh dari dagu 22 – 23 inci.
  • Ada pelapik dagu yang comel
  • Awning lembut yang dijahit double stitch supaya tak kelepek bila dipakai

Kata pelanggan kita tudung ni selesa dipakai dan tidak panas, design tudung yang agak bulat tak melekap ke badan. Oleh itu bila musim umrah ramailah muslimah cari tudung xl drift nie.

Tudung Umrah Berdagu

Tudung Umrah Berdagu – Warna Kelabu Gelap dan Ungu Orkid (bawah)

Tudung Umrah Berdagu

Tudung Umrah Berdagu – warna light peach (kari), light grey (tengah) dan coklat (kanan)

RM29.00 sehelai/tidak termasuk pos

whatsapp 0192883235

Tudung xl drift

Tudung Umrah Berdagu – warna hijau lumut (kiri), hijau aqua (tengah) dan warna peach (kanan)

RM29.00 sehelai/tidak termasuk pos

postage semenanjung – rm6.00

sabah n sarawak – rm9.00

whatsapp 0192883235

STOKIN SOLAT COTTON – TERHANGAT

DIJAMIN LULUS UNTUK SOLAT

DIJAMIN LULUS UNTUK SOLAT

Latest produk stokin solat yang hangat dijual di blog kami, disukai ramai walaupun baru diperkenalkan stokin solat cotton ini telah mendapat tempat dihati pelanggan kami.   MENGAPA STOKIN SOLAT COTTON cepat mendapat tempat.

kenapa STOKIN SOLAT COTTON:-

1. Fabrik Cotton terkenal kerana sifat semulajadinya yang serap peluh

2. Stokin solat cotton ini tidak jarang walaupun stokin solat lycra lebih tebal tetapi benangnya rapat.  Tidak nampak warna kulit.

3.  Stokin solat cotton lebih lembut jadi lebih elastik mudah nak pakai terutama orang yang tulang keting/kakinya berisi sebab boleh fit sampai saiz 8.

4. Stokin solat cotton lebih panjang tinggi atas buku lali 4 -5 inci.

5. Boleh dipakai casual atau diluar waktu solat.

nak tahu kenapa kita galakkan orang pakai stokin solat sebab ia memudahkan muslimah nak bersolat tak kira tempat.  Asalkan pakaian anda tutup aurat dengan sempurna. Tudung anda cukup labuh seperti tudung saiz 2xL kami.  Lengan baju anda ada getah, cuff atau pakai handsock. Berbekalkan sepasang stokin solat kami samada lycra atau cotton sudah boleh solat.

#TUDUNG READYSOLAT #STOKIN COTTON SOLAT #STOKIN LYCRA SOLAT

WHATSAPP 019-2883235

WHATSAPP 019-2883235

 TESTIMONI KAMI

STOKIN SOLAT COTTON

STOKIN SOLAT COTTON

 PERTANYAAN /PESANAN – WHATSAPP – 0192883235

 

 

STOKIN SOLAT – RESTOK DENGAN WARNA COKLAT

IMG_2211Kami dah restok balik stokin solat. stok baru ada warna hitam, coklat dan creme cair. Syukur to Allah atas pertolongan ini. Saper yang belum pernah pakai mari try..see gambor fb sharing response. Supaya anda lebih yakin dengan produk kami ini.

Biarlah gambar berbicara akak dah mengantuk nie.

 

STOKIN LYCRA TEBAL

STOKIN LYCRA TEBAL

demo stokin

demo stokin

stokin lace coklat kami dah restok tapi sesuai pakai casual kalau nak bawak solat kena pakai double dengan stokin biasa.

stok lace coklat – sesuai untuk kain saiz 3 – 6 sahaja

fabrik jenis kurang mengembang ya.

stokincoklat

STOKIN COKLAT

ALL OUR SOCKS SELL AT RM10.00 EXCLUDING POS

INTERESTED WHATSAPP ME AT