OPAH DAN ATUK PERGI OUTING KE GUNUNG JERAI

Weekend yang baru berlalu nie geng-geng opah dan atuk Surau Nurul Iman pergi outing ke Bukit Bendera dan Gunung Jerai.

Bila opah-opah dan atuk ni sekali keluar kecohnya lah macam budak-budak sekolah yang selalu akak tengok kat kidzania bila tiba musim cuti sekolah.

Trip kami dah plan dua bulan lebih awal.  Sebenarnya group jemaah Surau Nurul Iman memang selalu buat outing dalam negara atau luar negara. Kelas tau mokcik-mokcik sumer nie, boleh pergi holiday tiap tahun. Off course kita cari budget yang paling ciput sebab kami sumer nie pesara tegar keh keh keh.

Kami diarahkan untuk berkumpul pukul 3.45 pagi hari Sabtu 15hb October 2016, nak dijadikan citer akak sudah set alarm pukul 2.45 am, disebabkan akak hanya dapat terlelap pukul 1 pagi lebih so bila alarm berbunyi akak tutup sebab kepala dah pening tuh…Jadi sedar-sedar balik dah kul 3.45 am.  So boleh agak ler kan akak mandi ala pi romli, nasib baik baju dan barang sudah tersedia jadi akak siap dalam masa 5 minit.

Rezeki akak bas pulak terlewat dan sesat keliling AU3 nie..termengah-mengah akak naik bukit ke Surau Nurul Iman, masa tu terlupa nak rasa takut sebab takut kena tinggal lagi banyak.

Kami berhenti solat subuh di R&R Tapah dalam pukul 6.30 pagi berhenti dalam 20 minit sebelum meneruskan perjalanan ke Utara. Kami sampai di toll Gurun dalam 10.00 am.  Sebelum meneruskan perjalanan ke destinasi pertama kami di Gunung Jerai dalam kul 11.0o am lebih kurang, kami menaikki dengan 3 buah vann. Charge untuk seorang penumpang RM25.00 YER.

Opah at Gunung Jerai

Opah at Gunung Jerai

Agak thrill perjalanan kami dengan menempuh 15 selekoh yang agak curam, semakin naik tinggi semakin berkabus sebab hujan renyai yang mengiringi perjalanan kami semua.

Bangunan kat belakang tu resort sesiapa yang nak overnight bersama family atau berhoneymoon sangat sesuai atas Gunung Jerai nie sejukkkk.

Dari atas nie boleh nampak laut dan sawah padi kalau cuaca mengizinkan, masa kami sampai hujan dan berkabus jadi tak nampak apa-apa lah yer.

Wahhh sangat cantik tempat nie, apa lagi akak pun berposinglah dengan my Mika basic black colour you.

 

Kabus pagi di Gunung Jerai

Kabus pagi di Gunung Jerai

Flora di Gunung Jerai

Flora di Gunung Jerai

 

APAKATA MEREKA TENTANG MIKA

Apa kata mereka tentang Mika , biarlah gambar yang berbicara.  Mereka sumer happy dengan Mika ya.

Anda tak teringin ker nak cuba satu Mika shawl.  Jangan segan-segan whatsapp kakak ya 0192883235.  Pertanyaan anda akan dijawap sebab anda adalah keutamaan kami.

Tudung-tudung mika dan nayla kami terdiri dari koleksi basic dan flare.  Apa bezanya.

Basic bila you pakai tudung mika lekat terus kat muka cuma adjust jer lah sesikit. Tapi flare dia ada flowly sikit bila pakai ada beralun-alun gitu macam perempuan melayu terakhir gitu.

Tudung mika saiz standard – ukuran 2.0 mtr x 0.8 mtr

Tudung mika saiz xl – ukuran 2.4 mtr x 0.8 mtr.

 

mikaohmika

adjustable length

mikacun

cover more on backside

mikapink

MIKA BASIC

Suka Ler tu senyum lebar jer

MIKA CREAME

ready made inner

mika cun

 WHATSAPP 019-2883235

mika-flare

CHOOSE COLUR AND LET US KNOW

RM75 PER PC

POSTAGE RM7 – 11.00 PER PC

DO LET US KNOW – 0192883235

MISS NAYLA – TUDUNG LABUH DUA MUKA

Lagi warna-warna tudung labuh muslimah double loop yang cun melecun nie you uolls. Irresistable sangat mudah pakai tak payah kecoh mencari anak tudung. Dah siap sekali anak tudung tu dan sarung jer selendangnya. Adjust sahaja labuh tudung tu dah siap.

Tudung labuh muslimah ni sudah dijahit siap dengan anak tudung instant tak require pun nak pakai anak tudung maybe scarve kecil sahaja dah memadai. Sesuai sangat untuk anda ibu, pekerja dan kakak-kakak yang sibuk sangat tu.

Labuh tudung ni adjustable model kecil so nampak macam tudung labuh kalau saiz besar macam akak ni jadi saiz xl sahaja.

saiz – 2 mtr x 0.8 mtr – saiz standard – rm59.00

saiz – 2.2 mtr x 0.8 mtr – saiz xl – rm69.00

materialnya sangat best – dipakai

senang nak iron

ada 10 warna yang comel

nayla blossom

whatsapp – 019-2883235

nayla caramel

whatsapp 0192883235

nayla pale

whatsapp 0192883235

nayla cappucino

whatsapp 0192883235

whatsapp 0192883235

nayla collection

nayla collection

 

tunggu apa lagi dah ada yang labuh dan comel

whatsapp us to order.

pos laju – rm7 – semenanjung

rm9 – sabah n sarawak

MISS NAYLA – TUDUNG LABUH DUA MUKA

Tudung labuh muslimah terkini instant double loo, cuma sarung jer anaknya dan kemudia sarung selendangnya. Tudung labuh muslimah ni sudah dijahit siap dengan anak tudung instant tak require pun nak pakai anak tudung maybe scarve kecil sahaja dah memadai.

Labuh tudung ni adjustable model kecil so nampak macam tudung labuh kalau saiz besar macam akak ni jadi saiz xl sahaja.

saiz – 2 mtr x 0.8 mtr – saiz standard – rm59.00

saiz – 2.2 mtr x 0.8 mtr – saiz xl – rm69.00

materialnya sangat best – dipakai

senang nak iron

selesa sangat dipakai dan ringan

img_1357-1

naylagrey

WHATSAPP – 019-2883235

UNTUK PESANAN

img_1211 img_1208

nayla mambo

WHATSAPP 019-2883235

UNTUK PESANAN

nayla collection

nayla collection

POS LAJU RM7 – SEMENANJUNG

RM9 – SABAH N SARAWAK

PERISTIWA-PERISTIWA PENTING YANG BERLAKU DALAM BULAN MUHARAM

Muharram adalah bulan yang diharamkan berperang, selain dari bulan  zulkaedah dan zulhijjah dan rejab. Disunatkan berpuasa pada bulan-bulan ini. Dalam bulan Muharram sunat berpuasa.

Ada beberapa peristiwa yang ditakdirkan berlaku pada 10 Muharram iaitu awal kejadian atau kelahiran, anugerah dan keselamatan.

  1.  Diciptakan Nabi Adam s.a.w menurut banyak perawi.  Nabi Adam s.a.w diturunkan ke bumi ini setelah 7000 tahun.
  2. Nenek kita Siti Hawa dicipta juga pada 10hb Muharram.
  3. Nabi Ibrahim s.a.w dilahirkan pada 10 Muharram, beliau digelar bapa para Anbiya’ darinya ramai lahir Rasul dan Nabi.
  4. Langit dan bumi diciptakan pada 10 Muharram.

Anugerah

  1.  Kitab Taurat di anugerahkan kepada Nabi Musa s.a.w pada 10 Muharram.

2.  Dikembalikan kerajaan Nabi Sulaiman s.a.w kepada Nabi Sulaiman s.a.w pada 10 Muharram. Kerajaannya pernah hilang selama 40 hari, kekuatannya terletak pada cincinnya. Cincin baginda telah dicuri oleh jin.

Keselamatan

  1. Kisah Nabi Noh alahiissalam diselamatkan dari banjir pada 10 Muharram.
  2. Nabi Ibrahim a.s diselamat dari api bakaran Namrud pada 10 Muharram.
  3. Nabi Yunus a.s dikeluarkan dari perut ikan pada 10 Muharram.

#kredit to Ustazamin.com

#kelengkapan haji dan hajaah sila lihat-lihat kat banner kat atas tu