TELEKUNG RAYA 2017 – LETOPS DESIGN DIA

TELEKUNG_COMEL

telekung ungu gelap dengan telekung ungu dusty

telekung_ungudusty

TELEKUNG_BIRU

telekung biru gelap dengan telekung biru laut

telekung_skyblue model

 

TELEKUNG_hijaumint

telekung hijau mint dan telekung hijau lumut

telekung_coklat model

telekung coklat gold

 

telekung_turqoise model

telekung turqoise

TELEKUNG_TURQOISE

telekung turqoise dan royale blue

 

 

telekung_softpink model

telekung_softpink

TELEKUNG_MAROON

telekung sot pink dan maroon

telekung_pink model

telekung peach

 

TELEKUNG_COKLAT

telekung dark choco

nak share sikit trending telekung raya 2017, kali ini material cotton viscose sama macam telekung arafah tu guys.

  • akak dah test material telekung ni memang lah superb berat, flowy dan tak melekat kat badan tau. warna-warna telekung nie memang tersangat cung melecung, warna-warna pastel yang memikat tau.
  • walaupun telekung cotton apart of our koleksi sesekali kita tukar channel pulak kat telekung qasreena nie ya sayang.
  • telekung nie sesuai sangat untuk wanita yang berbadan tinggi lampai dan gempal sebab kelabuhannya mencukup syarat. Taklah senteng masa rukuk.
  • kain telekung ni jenis berat so confirmed tak diterbangkan oleh angin kipas yang selalunya laju macam kipas helikopter dah ramai kan macam tu lah.
  • kain sarung telekung ni pun labuh dan jenis kain bergetah yang strecthable so dia tak lah terselak kaki atau pun rasa tercekik bila dipijak
  • jahitan muka telekung yang super der comel ya.
  • fabrik telekung cotton viscose

harga sangat berbaloi cuma rm110 – rm115 dengan pos kita ikutlah kawasan liputannya di mana ya.

so jangan tunggu-tunggu lagi bersedia awal lebih bagus, nanti nak guna duit bayar upah baju raya lagi, biskut raya lagi, langsir raya lagi. Raya jer confirmlah pakai duit gawat ker apa ada jugaklah yang nak ditukar baru tu.

Apa salahnya tukar pakaian yang nak dibawa bersujud. Kita beli telekung untuk ramadhan bukan syawal ya.

 

TELEKUNG SULAM COTTON RENDA

Dah habis dua pertiga bulan Ramadhan. Masih bertenaga lagi mudahan terus bertabah dalam menunaikan perintah Allah.  Ramadhan adalah bulan hamba semua pintu-pintu kebaikan dibuka dengan ganjaran berganda. Asalkan ada ikhlas dalam hati kita.

Dah buat persediaan raya, walaupun gawat ker GST ker barang naik ker. Persiapan masih berjalan mungkin dikurangkan budget sikit.  Kami sentiasa memikirkan keperluan tetapi dengan budget mampu milik pelanggan kami. Produk kami kain telekung cotton sangat berpatutan harganya. semu orang mampu milik, tambahan kami kasi lagi anda fabrik berkualiti dengan jahitan muka yang cantik.

Kualiti fabrik sangat kami ambil kira dalam penghasilan telekung-telekung sulam kami.  Jahitan kami setanding walaupun jenama TELEKUNG MUSLEEMA TU belum boleh pecahkan rekod SK lagi.

Kenapa anda mesti miliki telekung kami:-

1. Fabrik jenis cotton yang ringan dan selesa dipakai

2. Ada 2 lapis – berpelapik di dalam. Kami ada lapik labuh atau pendek anda boleh pilih.

3. Jahitan muka smocking atau renda yang comel sangat tu.

4.  Fabrik cotton bunga tabur dengan dihiasi oleh renda kelilingnya.

5. Tak payah pakai tudung kat dalam cukup dengan hairband.

6. Warna putih adalah sunnah dan kesukaan Nabi Muhammad s.aw.

Nota:- ambil perhatian

1. pakai pakaian yang; terbaik ketika beribadah kerana kita sedang berhadapan dengan PENCIPTA yang maha agung.

2. Pilih pakaian yang selesa maksudnya dari jenis fabrik telekung tersebut.

3. Pastikan telekung tidak jarang – tidak nampak tengkuk, rambut tidak keluar berceracak.

3. Dagu telekung  pastikan dagu kita tertutup dengan sempurna kerana dagu wanita adalah aurat.

Ukuran telekung

1. saiz muka 20 inci

2. Labuh dari dagu lebih kurang 90 cm, Labuh dari kepala 117 cm

3. telekung kali ini limited edition ada pink dan kelabu sahaja.

yang paling penting harga hanya RM85.00 SAHAJA (TELEKUNG SAHAJA) SARUNG UPON REQUEST EXTRA CHARGE DIKENAKAN,

 

 

cara kami kira saiz muka

cara kami kira saiz muka

cara kami ukur muka:-

1. saiz muka – 20 inci

2. Labuh dari dagu – lebih kurang 90 cm, dari belakang 117cm

NAK BELI ANDA BOLEH WHATSAPP KAMI SAHAJA DI 019-2883235 BARIAH

ordernow

 

 

KOLEKSI TELEKUNG JERSEY

Salam and good evening, sesekali kita ambik mood dah lama tak update page nie..kalau mood dah kelaut kak long bukan mudah nak restart balik. Its okay we try k..not a big problema.

We are going to update our page with telekung collection currently in store. Start from early this year we introduce cotton telekung, mini telekung (shorter than normal telekung) and lace jersey telekung.

Previously we only sell jersey telekung without any lace..which is hot selling items in our store SELL SINCE 2012.

WHY OUR JERSEY TELEKUNG SOLD LIKE HOT PISANG GORENG see comments from or customer:

  1. Jersey Fabric is thicker than lycra and cotton
  2. Its lighter even though look thick
  3.  No need  to iron compare to cotton fabric its advisable to iron after washing.
  4. Its comfy even in hot weather most of our women customers who bring our telekung for pilgrimage or umrah its comfortable in hot weather.
  5. Hot selling items more than 200 pcs sold

 

Puan Bariah membeli set telekung dan mini jubah ketika mengerjakan haji pada tahun 2019:-

kata beliau “sekali pakai sangat selesa dan terus tambah lagi”

Cik Sofia ” fabrik strectable dan jahitan muka kemas dan selesa”  memakainya ketika menunaikan haji pada tahun 2013.

Puan Habibah juga agen kami “rakan sepejabat sangat sukakannya” hadiahkan telekung jersey untuk kakak dan diri sendiri.

Kenapa anda tunggu lagi pilih dari seleksi gambar diatas:-

Telekung jersey w/o lace –  rm79.00

Telekung jersey with race –  rm89.00 sepasangOrderNow

TELEKUNG SMOCKING COTTON DUA LAPIS

Telekung Anda Jarang? Getah Muka Telekung Cepat Longgar? Selalu beli telekung bidang kecil?

Sangat tak puashati bila pakai telekung berbayang nampak leher, telekung ada lapik tetapi pendek sangat.

 Pakai telekung sebulan dua dah longgar getah mukanya. 

Telekung muat tapi kain sarungnya kecil dan singkat.

 Kami tolong anda selesaikan masalah telekung anda yang jarang dan terpaksa pakai anak tudung atau tudung di dalam supaya sah dalam solat. Kami telah menjual lebih 100 pasang telekung renda dan cotton smocking dan pengguna kami sangat puashati telekung smocking yang kami hasilkan.

Puan Syarifah – “saya tidak melepaskan setiapkali ada design telekung baru Syarikat TelekungMusleema”.

Puan Za – “Saya kongsikan kegembiraan memakai telekung cotton smocking ini dengan adik saya. Beliau sangat happy mendapat hadiah telekung cotton smocking untuk umrah.”

Telekung Cotton Smocking Musleema Mesti anda miliki

1.  Telekung Musleema tebal dan tidak jarang dan menampakkan susuk tubuh pemakainya.

2. Jahitan telekung kami ada lining hingga paras dada, muslimah boleh request untuk lapik telekung  yang lebih labuh dengan sedikit kos tambahan.

3. Muslimah tidak perlu pakai anak tudung atau serkup kepala kerana jahitan smocking yang kemas dimuka. 

4.  Lebih kemas dan tidak mudah terkeluar anak rambut ketika dipakai. 

5. Menyediakan telekung mengikut saiz muka para muslimah, telekung kami di datangkan untuk muslimah saiz muka kecil dan saiz muka yang lebar. Saiz muka telekung ada saiz s,m, dan l. Untuk yang extra saiz muka boleh request untuk muka telekung saiz XL.

6. Telekung untuk muslimah yang berhadan besar.  Ada dua ukuran labuh telekung iaitu standard dan extra large untuk muslimah yang berbadan besar dan tinggi. Telekung saiz standard labuh dari dagu 45inci dan saiz extra large 55 inci dari dagu.

7.  Pinggang kain telekung menggunakan jahitan getah dan teknik ikat seperti bengkung. Lerangnya juga lebar dan labuh supaya pemakainya selesa dalam pergerakkan solat dan tidak mudah tersingkap kaki dalam pergerakan.

8. Kami beri anda rasa sejuk dan selesa memakainya kerana kami gunakan fabrik cotton jepun, cotton ima, tetron dan koshboo. 

Untuk belian sila hubungi 019-2883235 Kak Hajjah 

whatsapp/sms/call available

Pilihan telekung cotton smocking 

Telekung Bunga Biru – (BRU-3)Telekung Sahaja – RM90.00

ada lapik had dada

RM150 sepasang

M – Saiz Muka 10  – 10.5 Inci

L – Saiz Muka 10.5 – 11 Inci

S, XL – Upon request

Bunga Oren – RM150 sepasang (Oren-3)

Telekung sahaja – RM90.00

ada lapik had dada

dengan Kain Sarung Bergetah corak yang sama – RM150.00

M – Saiz Muka 10  – 10.5 Inci

L – Saiz Muka 10.5 – 11 Inci

S, XL – Upon request

Bunga Putih  – RM150 sepasang (White -4)

Telekung sahaja – RM90.00

dengan Kain Sarung Bergetah corak yang sama

M – SAIZ MUKA 10  – 10.5 INCI

L – SAIZ MUKA 10.5 – 11 INCI

S, XL – Upon request

Bunga Maroon – Telekung sahaja

RM95.00 –  Lapik Labuh

WARNA OFFWHITE bunga Maroon

M – Saiz Muka 10  – 10.5 Inci

L – Saiz Muka 10.5 – 11 Inci

S, XL – Upon request

Bunga Putih  (White -5)

Telekung sahaja RM95 – lapik labuh

Telekung dengan kain putih kosong – RM120.00

M – Saiz Muka 10  – 10.5 Inci

L – Saiz Muka 10.5 – 11 Inci

S, XL – Upon request

Bunga  Kelabu Gelap – RM90  (KLG -6) – Telekung Sahaja

Telekung dengan kain putih kosong – RM120.00

M – Saiz Muka 10  – 10.5 Inci

L – Saiz Muka 10.5 – 11 Inci

S, XL – Upon request

TELEKUNG SULAM PUTIH DENGAN KAIN SARUNG YANG SAMA CORAK

RM170.00 – kain bidang 60″

M – Saiz Muka 10  – 10.5 Inci

L – Saiz Muka 10.5 – 11 Inci

S, XL – Upon request

Telekung sulam hijau + kain sarung putih

RM120.00

M – Saiz Muka 10  – 10.5 Inci

L – Saiz Muka 10.5 – 11 Inci

S, XL – Upon request

 

Telekung Sulam Bunga Putih

WHITE – muka saiz m

sepasang dengan kain RM120.00 (SARUNG KOSONG)

Sepasang dengan kain corak sama RM150.00

Telekung sahaja – RM90.00

M – Saiz Muka 10  – 10.5 Inci

L – Saiz Muka 10.5 – 11 Inci

S, XL – Upon request

bunga ungu – muka saiz M, L

sepasang dengan kain corak sama – RM150.00

MUKA SMOCKING macam model

M – Saiz Muka 10  – 10.5 Inci

L – Saiz Muka 10.5 – 11 Inci

S, XL – Upon request

TELEKUNG PUTIH POLOS

Bagi anda yang tidak gemarkan sulam berbunga dan lebih suka polos kami juga mempunyai koleksi polos.  Ada berbagai jenis kain seperti koshboo, cotton jepun, cotton tetra sebagai pilihan. No worry semua telekung ada lapik hingga dada dan tidak akan berbayang tengkuk dan keluar rambut InsyaAllah.

 .

TELEKUNG PLAIN – MUKA SAIZ S, M, L, XL

COTTON JEPUN – sepasang RM160

KOSHBOO – telekung sahaja RM75.00

COTTON PLAIN – sepasang RM95.00

M – Saiz Muka 10  – 10.5 Inci

L – Saiz Muka 10.5 – 11 Inci

S, XL – Upon request

ISTIMEWA UNTUK BAKAL JEMAAH UMRAH  MUSIM CUTI HUJUNG TAHUN

Harga Biasa:-

Harga sepasang telekung cotton smocking  – RM150.00

Harga sepasang kasut tawaf                         – RM12.00

Harga sepasang sarung lengan cottong      – RM10.00

Jumlah                                                            = RM172.00

Untuk Jemaah Umrah Hujung Tahun  setiap belian SEPASANG telekung cottton smocking kami anda akan beri PERCUMA sepasang kasut tawaf dan stongan cotton.

Untuk belian sila hubungi 019-2883235 Kak Hajjah 

whatsapp/sms/call available

full story at klik kat picture dibawah

telekung promo

TELEKUNG VIETNAM HITAM – DESIGN MELETOPS LAGI

P1040099

NAH INI DIA BUNGA 36 YANG COMEL-COMEL BELAKA

KLIK KAT www.telekungmusleema.blogspot.com

ada warna hitam kelabu, pink, hijau dan purple

CANTIK KAK TON

P1040167

BUNGA PURPLE

P1040164

BUNGA KELABU

P1040165

BUNGA HIJAU