TELEKUNG SOLAT RAYA 2019

Dah masuk hari ke 15 puasa, kita dah masuk fasa kedua apa yang kita dah buat setakat ini. Sekadar mengingat diri sendiri jangan kita leka dalam keseronokan ya. Tahun depan belum tentu jumpa Ramadhan lagi.

 Biasanya fasa kedua ni masing-masing dah sibuk buat persiapan untuk Raya dah tu. Betul Kan, jangan tak mengaku tu.
Masa ini jugak kakak dan abang yang nak gi haji dah dag dig dug tu buat persiapan mencari apa lagi yang tak cukupnya.
Benda yang tidak akan dilupakan dah jadi acara wajib sama macam baju adalah telekung ya tak? Telekung solat tiap-tiap tahun bertukar. Kompemlah tu. Tahun lepas telekung siti khatijah, tahun ni telekung aleena pulak.
Bosan cari pulak telekung vietnam copy SK katanya, ikutlah ada bajer tukar jer. Apa salahnya telekung aja pun betul tak. Yang lain tiap-tiap bulan kita tukar tak salah pun.

Nak tanya dah ada telekung solat yang berkenan ker? Sempena festival ibadah ni kami pun ada jugak jual telekung solat tambahan bulan May nie ada macam hari istimewa ada hari ibu, hari guru dan hari lahir tu confirmlah ada pun.

Kali ini kami bawa untuk anda telekung sulam viscose cotton yang comel sangat rendanya bidang telekung dan kain jugak besar tu. Tapi kalau extra besar sangat saiz 4xl – 5xl rasanya kain tu sendatlah sikit.
Kain viscose ni perlukan sedikit kerajinan ya silalah gosok selepas dicuci once uou dah gosok nampak gebu mak aii. jadi pilihan sebab kainya sejuk. Kita kan sekarang dalam fasa yang panas jugak kan.

Labuh telekung depan 46 inci, labuh belakang 54 inci

ukur lilit kain 58 inci

Labuh Kain  46 inci

muka bergetah

Telekung Viscose Kelabu

RM160 Sepasang

 

Telekung Viscose Kelabu

RM160 Sepasang

 

Telekung Viscose Putih

RM160 SEPASANG

Telekung Viscose Biru

RM160 SEPASANG

 Telekung Viscose Light Brown

RM160.00 SEPASANG

BERMINAT MEH WASSAP 0192883235KAK HAJJAH YA

 BULAN RAMADHAN 2019 SAHAJA ADA FREE POS YA.

SABAH DAN SARAWAK CUMA RM5.00 TAMBAH

TAK JUMPA LAGI TELEKUNG KAHWIN YANG CANTIK LAWO?

telekunghantaran pink

peachy – sold

rm230.00

telekunghantaran peach

rm230 – warna pink

ready stocktelekunghantaran kelabu

rm230 – ungu – sold

telekunghantaran green

rm230 – hijau muda – sold

telekung hantaran biru

rm230 – warna biru – s0ld

telekung hantaran creme

rm230 – creme – sold

telekungkahwin_kelaburm230 – kelabu

Lamanya tinggal page nie bersawang sebagai pembukaan kita introduce kan telekung kahwin.  Ramai mak pengantin yang pening mencari telekung cantik untuk bakal menantu perempuan.

Telekung kahwin dari material rosella cantik dimata sejuk dikulit. Dari mata lekat ke dalam jantung. Mudah-mudahan yang menerima tu tertunggu waktu solat. Ya lah tak kan nak pakai telekung tu pergi ofiskan, pakai atas sejadah ajer lah.

Kali ini memang cantik kami gunakan warna-warna pastel yang merecik peluh tengok.

Bidang telekung sesuai untuk orang badan kecik dan besar, kain telekungnya pun labuh. Kalau dulu-dulu selalulah kain telekung yang pendek dan kecik bidangnya, orang beli telekung kain sarung tak pakai.

APA ISTIMEWA TELEKUNG KAHWIN ROSELLAH

  1. Warna pastel yang menusuk jantung – ungu, kelabu, hijau, biru, creme, peach dan pink,
  2. Jenis kain – Fabrik rosella yang lembut dan sejuk.
  3. Labuh kain dan bidang telekung yang besar sesuai untuk orang yang kecik dan besar.
  4. Muka telekung tiada getah kena ikat dan adjust sendiri.

 

 

TELEKUNG RAYA 2017 – LETOPS DESIGN DIA

TELEKUNG_COMEL

telekung ungu gelap dengan telekung ungu dusty

telekung_ungudusty

TELEKUNG_BIRU

telekung biru gelap dengan telekung biru laut

telekung_skyblue model

 

TELEKUNG_hijaumint

telekung hijau mint dan telekung hijau lumut

telekung_coklat model

telekung coklat gold

 

telekung_turqoise model

telekung turqoise

TELEKUNG_TURQOISE

telekung turqoise dan royale blue

 

 

telekung_softpink model

telekung_softpink

TELEKUNG_MAROON

telekung sot pink dan maroon

telekung_pink model

telekung peach

 

TELEKUNG_COKLAT

telekung dark choco

nak share sikit trending telekung raya 2017, kali ini material cotton viscose sama macam telekung arafah tu guys.

  • akak dah test material telekung ni memang lah superb berat, flowy dan tak melekat kat badan tau. warna-warna telekung nie memang tersangat cung melecung, warna-warna pastel yang memikat tau.
  • walaupun telekung cotton apart of our koleksi sesekali kita tukar channel pulak kat telekung qasreena nie ya sayang.
  • telekung nie sesuai sangat untuk wanita yang berbadan tinggi lampai dan gempal sebab kelabuhannya mencukup syarat. Taklah senteng masa rukuk.
  • kain telekung ni jenis berat so confirmed tak diterbangkan oleh angin kipas yang selalunya laju macam kipas helikopter dah ramai kan macam tu lah.
  • kain sarung telekung ni pun labuh dan jenis kain bergetah yang strecthable so dia tak lah terselak kaki atau pun rasa tercekik bila dipijak
  • jahitan muka telekung yang super der comel ya.
  • fabrik telekung cotton viscose

harga sangat berbaloi cuma rm110 – rm115 dengan pos kita ikutlah kawasan liputannya di mana ya.

so jangan tunggu-tunggu lagi bersedia awal lebih bagus, nanti nak guna duit bayar upah baju raya lagi, biskut raya lagi, langsir raya lagi. Raya jer confirmlah pakai duit gawat ker apa ada jugaklah yang nak ditukar baru tu.

Apa salahnya tukar pakaian yang nak dibawa bersujud. Kita beli telekung untuk ramadhan bukan syawal ya.

 

TELEKUNG SULAM COTTON RENDA

Dah habis dua pertiga bulan Ramadhan. Masih bertenaga lagi mudahan terus bertabah dalam menunaikan perintah Allah.  Ramadhan adalah bulan hamba semua pintu-pintu kebaikan dibuka dengan ganjaran berganda. Asalkan ada ikhlas dalam hati kita.

Dah buat persediaan raya, walaupun gawat ker GST ker barang naik ker. Persiapan masih berjalan mungkin dikurangkan budget sikit.  Kami sentiasa memikirkan keperluan tetapi dengan budget mampu milik pelanggan kami. Produk kami kain telekung cotton sangat berpatutan harganya. semu orang mampu milik, tambahan kami kasi lagi anda fabrik berkualiti dengan jahitan muka yang cantik.

Kualiti fabrik sangat kami ambil kira dalam penghasilan telekung-telekung sulam kami.  Jahitan kami setanding walaupun jenama TELEKUNG MUSLEEMA TU belum boleh pecahkan rekod SK lagi.

Kenapa anda mesti miliki telekung kami:-

1. Fabrik jenis cotton yang ringan dan selesa dipakai

2. Ada 2 lapis – berpelapik di dalam. Kami ada lapik labuh atau pendek anda boleh pilih.

3. Jahitan muka smocking atau renda yang comel sangat tu.

4.  Fabrik cotton bunga tabur dengan dihiasi oleh renda kelilingnya.

5. Tak payah pakai tudung kat dalam cukup dengan hairband.

6. Warna putih adalah sunnah dan kesukaan Nabi Muhammad s.aw.

Nota:- ambil perhatian

1. pakai pakaian yang; terbaik ketika beribadah kerana kita sedang berhadapan dengan PENCIPTA yang maha agung.

2. Pilih pakaian yang selesa maksudnya dari jenis fabrik telekung tersebut.

3. Pastikan telekung tidak jarang – tidak nampak tengkuk, rambut tidak keluar berceracak.

3. Dagu telekung  pastikan dagu kita tertutup dengan sempurna kerana dagu wanita adalah aurat.

Ukuran telekung

1. saiz muka 20 inci

2. Labuh dari dagu lebih kurang 90 cm, Labuh dari kepala 117 cm

3. telekung kali ini limited edition ada pink dan kelabu sahaja.

yang paling penting harga hanya RM85.00 SAHAJA (TELEKUNG SAHAJA) SARUNG UPON REQUEST EXTRA CHARGE DIKENAKAN,

 

 

cara kami kira saiz muka

cara kami kira saiz muka

cara kami ukur muka:-

1. saiz muka – 20 inci

2. Labuh dari dagu – lebih kurang 90 cm, dari belakang 117cm

NAK BELI ANDA BOLEH WHATSAPP KAMI SAHAJA DI 019-2883235 BARIAH

ordernow

 

 

KOLEKSI TELEKUNG JERSEY

Salam and good evening, sesekali kita ambik mood dah lama tak update page nie..kalau mood dah kelaut kak long bukan mudah nak restart balik. Its okay we try k..not a big problema.

We are going to update our page with telekung collection currently in store. Start from early this year we introduce cotton telekung, mini telekung (shorter than normal telekung) and lace jersey telekung.

Previously we only sell jersey telekung without any lace..which is hot selling items in our store SELL SINCE 2012.

WHY OUR JERSEY TELEKUNG SOLD LIKE HOT PISANG GORENG see comments from or customer:

  1. Jersey Fabric is thicker than lycra and cotton
  2. Its lighter even though look thick
  3.  No need  to iron compare to cotton fabric its advisable to iron after washing.
  4. Its comfy even in hot weather most of our women customers who bring our telekung for pilgrimage or umrah its comfortable in hot weather.
  5. Hot selling items more than 200 pcs sold

 

Puan Bariah membeli set telekung dan mini jubah ketika mengerjakan haji pada tahun 2019:-

kata beliau “sekali pakai sangat selesa dan terus tambah lagi”

Cik Sofia ” fabrik strectable dan jahitan muka kemas dan selesa”  memakainya ketika menunaikan haji pada tahun 2013.

Puan Habibah juga agen kami “rakan sepejabat sangat sukakannya” hadiahkan telekung jersey untuk kakak dan diri sendiri.

Kenapa anda tunggu lagi pilih dari seleksi gambar diatas:-

Telekung jersey w/o lace –  rm79.00

Telekung jersey with race –  rm89.00 sepasangOrderNow