PRE-RAMADHAN KOLEKSI TUDUNG ES SCARVES

Ku dah lama tertunggu kabar darimu sayang, sekarang kau sudah muncul, memang cun-melecun tudung dua muka es scarves ni. Limited edition kabarnya ada 8,000 pcs.  Nak meh cepat berebut lah korang. Rakyat Msia yang muslim ada berjuta-juta tu mengejar tudung abstrack premium yang 8000 pcs. kalau 1 percent dari 30 juta tu berapa yer huiih tak tau ler camane korang nak dapat tudung nie yer.

Launch minggu depan sebelum kakak dan adik semua terlepas tudung es scarves abstract premium ni meh cepat place order limited colour ada 3 jer warnanya, royale blue, turqoise dan coklat.

Jangan risau tudung kita dah siap inner tau sonang sangat untuk mengelakkan rambut keluar pakailah scarved kat dalam tu, dua muka double lilit tu dah ready solat tudung ni.

Kelabuhan tudung boleh pilihlah nak STANDARD atau XL.  He he lebih kain lebihlah duitnya kan.

whatsapp kak – 0192883235

whatsapp kak – 0192883235

tudung_aisyahcoklat tudung_aisyahblue

 

ABSTRACT PREMIER

3 Design Custom Abstract Print with hot stamp stone.
✅ Didatangkan dengan 2 Size

✅ SIZE L (2.0 x 0.80m)

✅ SIZE XL (2.4 x 0.80m)

✅ Material (INNER : SOFT COTTON LYCRA) & BODY (Flamingo Chiffon with silk screening double sided print)
PRICE :

RM79 (Retail) + pos rm8.50

whatsapp kak hajjah – 019-2883235

whatsapp kak hajjah – 019-2883235

KAIN PASANG RAYA DAN TUDUNG RAYA 2017 TERAPI MASA JAMNED

HIJAB EASY ROSSY

10 Pilihan Warna Menarik

Didatangkan dengan 2 Size

SIZE L (cotton 0.75m,chiffon 0.85m ) – Size Muka 9.5-10″ (inner) 11.75″ (chiffon)

SIZE XL (cotton 0.75m, chiffon 1.0m) – Size Muka 10-10.5″ (inner) & 12″ (chiffon)

Material (INNER : SOFT COTTON LYCRA) & BODY (CHIFFON PANORA)

Whatsapp kak hajjah 0192883235
Whatsapp kak hajjah 0192883235

korang tengah terperangkap dalam jamned kan confirmed lah sakit hati tu..Meh layan kecomelan hijab sarung easy rossy nie. warna bikin jiwa kacau labuh jugak tau.

boleh fikir-fikirkan nak match dengan baju apa RAYA nanti jap gi akak nak share stok kain baju raya baru yang dah masuk huhhh lagi ler korang grrrrrmmm.

untuk you alls hakak nak give the best service semoga anda ceria. Nikmatilah rezeki yang Allah swt bagi walaupun kadang kita rasa tu bukan yang kita nak. Tapi itulah yang terbaik.

Bye luv you muah muah..my sahabat till jannah.

BAJU RAYA 2

BAJU RAYA 2

BAJU RAYA 1

BAJU RAYA 1

KOLEKSI ROSSE RAYA 2017

KOLEKSI ROSSE RAYA 2017

Sayang-sayang tak payah nak fening dah akak share dah koleksi kain pasang untuk raya nie. Boleh dah nak matching dengan tudung rossy kat atas kalau tak suka rossy tengok cik nayla nanti ya. Cik Nayla dah sampai version 3 dah tau.

Kain pasang terlatest yang masih panas nie baru jer sampai kalau berhajat nak buat baju raya marilah order selalunya dalam 2 minggu habis.

Kain pasang rose ni bidang 60, 3.5 meter ya. Harga semeter rm23.00 sahaja. so boleh ukur berapa meter nak minimum 2 meter ya.

Kain jenis satin ni tak payah susah susah nak gosok sila tengok kot kat atas tu untuk order buat baju raya nanti. Bersedia awal lebih baik sekarang semuanya mahal mari kita pelan baik-baik lah tu.

Whatsapp kak hajjah 0192883235
Whatsapp kak hajjah 0192883235

POST CHARGE DARI RM8.00 IKUT BERAT

TUDUNG CHIFFON UNTUK BONDA

Assalamualaikum lamanya tak menghupdate website ini.  Kali ini akak nak share tudung chiffon untuk bonda. Kenapa untuk bonda? Anakanda pun boleh juga kalau suka tudung chifon instant.

Sekarang demam shawl bermacam-macam gaya dan rupa. Mak-mak kita tak reti nak belit dan lilit, dia orang nak cepat dan ringkas sahaja. Jadi akak buatlah tudung-tudung chiffon nie.

Akak lebih tumpukan kepada tudung dua lapis chiffon atau tudung dua tingkat. Ada customer akak tak suka tudung selapis atau tudung-tudung yang memperlihatkan susuk tubuh. Untuk memenuhi citarasa dia orang akak kembalikan tudung dua lapis, tapi sekarang akak tukar awningnya kepada jenis lembut dan ditambah dagu.

chiffonhitamputih

Tudung Chiffon HItam Putih – Saiz M

chiffondustypink

Tudung Chiffon Dusty Pink – Saiz L dan M

Tudung Chffon Red - Saiz L

Tudung Chiffon Hitam Merah – Saiz L

Whatsapp akak – 019-2883235

Ramai dah muslimah selesa dengan tudung yang berdagu, kalau pakai shawl pun dia orang suka pakai anak tudung yang cover neck tu.  Akak lihat ramai wanita pakai shawl tapi shawlnya nipis nampak tengkuk.

Kak Hajjah cuma nak tegur sikit, tolong ambik berat cara bertudung kita jika memang memilih untuk bertudung. Bertudunglah dengan sempurna.  Termasuklah busana anda, jika bertudung pakailah baju yang labuh dan lengan panjang, kita wajib tutup aurat bukan tutup urat.

Kali ini Kak Hajjah buat tudung saiz m, l, xl dan 2xl upon request.  Kenapa buat saiz kecik? Memang sebelum ni Kak Hajjah buat tudung yang besar-besar tetapi Kak Hajjah perhati ramai kakak-kakak yang small size juga.  Mereka nak cari tudung yang bertutup dagu tetapi tak ada tudung saiz M dan L.

Kakak dan adik yang bertubuh kecil bila pakai tudung saiz M dan L Kak Hajjah dah labuh melepasi dada. Kita buat tudung depan dan belakang sama panjang.

Labuh tudung M – 18 – 19 inci

Labuh tudung L – 19 – 21 inci

Labuh tudung XL – 22 – 24 inci.

Labuh tudung 2XL – 24 inci – 26 inci.

WHATSAPP AKAK – 0192883235

Tudung Lycra Chiffon Black – XL

SAIZ M, L, XL

lycrachiffon

Lycra + Chiffon Keliling

Whatsapp akak – 0192883235

mosscrepepuccipink

Tudung Moss Crepe  Dusty Pink -M

IMG_9450

Tudung Pucci dari Belakang

mosscrepebiru

Tudung Moss Crepe Baby Blue -Pucci – L & M

mosscrepehijau

Tudung Lycra Floral Green – Saiz M

Tudung Chiffon Black and REd – Saiz L

LAGI PUA KUMBU UNTUK ANDA

puakumbu-b1

DUSTY PINK

puakumbu-b5

BLACK COTTON DENIM

 

puakumbu-b4

TURQOISE BLUE

puakumbu-b3

TURQOISE GREEN

Cotton Denim memang my favourite items i have made beautiful blosue from same pua kumbu corak hasilnya sangat superb.

Ntah macamana jatuh cinta dengan corak pua, setiap kali pergi ke Sarawak fabrik corak pua kumbu tidak pernah terlepas dari senarai saya.  Saya akan merayau dari satu kedai ke satu kedai pergi mencari fabrik-fabrik pua yang lembut dan cantik.

Mulanya cinta hanya pada fabrik pua untuk frame, untuk table runner dari yang bentuk square hingga yang bentuk oval.  Sebelum beralih kepada batik sarung dan kain pasang dan now sudah ada pula shawl dua loop corak pua kumbu yang cantik.

Labuh cotton denim dua loop – 2.0 mtr x 0.8 mtr

whatsapp kak hajjah – 019-2883235

PUA KUMBU ANUGERAH UNTUK BUMI KENYALANG

Akak memang suka sangat dengan corak pua kumbu, mana datang jiwa etnik nie akak pun tak perasan. Tudung labuh double loops pua kumbu ni menggunakan fabrik cotton denim.

As usual tudung es scarves always labuh depan dan belakang, untuk big sizes macam akak ni had bawah dada ala saiz xl, those yang comel lote tu dah macam labuh 2xl ya.

Tudung cotton denim memang favourite sebab kain jenis sejuk dah flowy.

As usual tudung-tudung kami ironless sebab kami ni semua bizi lady.

Labuh tudung kami maintain 2.0 mtr x 0.8 mtr.

 

 

puakumbu-a1

puakumbu-a2

puakumbu-a3

puakumbu-a4

Tudung Pua Kumbu Denim Cotton

Tudung Pua Kumbu Denim Cotton

 

Berminat dengan tudung labuh cotton pua kumbu jangan lupa pm/whatssap/call

019-2883235 – kak hajjah

only RM69 PER PC TIDAK TERMASUK POS