OPAH DAN ATUK PERGI OUTING KE GUNUNG JERAI

Weekend yang baru berlalu nie geng-geng opah dan atuk Surau Nurul Iman pergi outing ke Bukit Bendera dan Gunung Jerai.

Bila opah-opah dan atuk ni sekali keluar kecohnya lah macam budak-budak sekolah yang selalu akak tengok kat kidzania bila tiba musim cuti sekolah.

Trip kami dah plan dua bulan lebih awal.  Sebenarnya group jemaah Surau Nurul Iman memang selalu buat outing dalam negara atau luar negara. Kelas tau mokcik-mokcik sumer nie, boleh pergi holiday tiap tahun. Off course kita cari budget yang paling ciput sebab kami sumer nie pesara tegar keh keh keh.

Kami diarahkan untuk berkumpul pukul 3.45 pagi hari Sabtu 15hb October 2016, nak dijadikan citer akak sudah set alarm pukul 2.45 am, disebabkan akak hanya dapat terlelap pukul 1 pagi lebih so bila alarm berbunyi akak tutup sebab kepala dah pening tuh…Jadi sedar-sedar balik dah kul 3.45 am.  So boleh agak ler kan akak mandi ala pi romli, nasib baik baju dan barang sudah tersedia jadi akak siap dalam masa 5 minit.

Rezeki akak bas pulak terlewat dan sesat keliling AU3 nie..termengah-mengah akak naik bukit ke Surau Nurul Iman, masa tu terlupa nak rasa takut sebab takut kena tinggal lagi banyak.

Kami berhenti solat subuh di R&R Tapah dalam pukul 6.30 pagi berhenti dalam 20 minit sebelum meneruskan perjalanan ke Utara. Kami sampai di toll Gurun dalam 10.00 am.  Sebelum meneruskan perjalanan ke destinasi pertama kami di Gunung Jerai dalam kul 11.0o am lebih kurang, kami menaikki dengan 3 buah vann. Charge untuk seorang penumpang RM25.00 YER.

Opah at Gunung Jerai

Opah at Gunung Jerai

Agak thrill perjalanan kami dengan menempuh 15 selekoh yang agak curam, semakin naik tinggi semakin berkabus sebab hujan renyai yang mengiringi perjalanan kami semua.

Bangunan kat belakang tu resort sesiapa yang nak overnight bersama family atau berhoneymoon sangat sesuai atas Gunung Jerai nie sejukkkk.

Dari atas nie boleh nampak laut dan sawah padi kalau cuaca mengizinkan, masa kami sampai hujan dan berkabus jadi tak nampak apa-apa lah yer.

Wahhh sangat cantik tempat nie, apa lagi akak pun berposinglah dengan my Mika basic black colour you.

 

Kabus pagi di Gunung Jerai

Kabus pagi di Gunung Jerai

Flora di Gunung Jerai

Flora di Gunung Jerai

 

APAKATA MEREKA TENTANG MIKA

Apa kata mereka tentang Mika , biarlah gambar yang berbicara.  Mereka sumer happy dengan Mika ya.

Anda tak teringin ker nak cuba satu Mika shawl.  Jangan segan-segan whatsapp kakak ya 0192883235.  Pertanyaan anda akan dijawap sebab anda adalah keutamaan kami.

Tudung-tudung mika dan nayla kami terdiri dari koleksi basic dan flare.  Apa bezanya.

Basic bila you pakai tudung mika lekat terus kat muka cuma adjust jer lah sesikit. Tapi flare dia ada flowly sikit bila pakai ada beralun-alun gitu macam perempuan melayu terakhir gitu.

Tudung mika saiz standard – ukuran 2.0 mtr x 0.8 mtr

Tudung mika saiz xl – ukuran 2.4 mtr x 0.8 mtr.

 

mikaohmika

adjustable length

mikacun

cover more on backside

mikapink

MIKA BASIC

Suka Ler tu senyum lebar jer

MIKA CREAME

ready made inner

mika cun

 WHATSAPP 019-2883235

mika-flare

CHOOSE COLUR AND LET US KNOW

RM75 PER PC

POSTAGE RM7 – 11.00 PER PC

DO LET US KNOW – 0192883235

MISS NAYLA – TUDUNG LABUH DUA MUKA

Tudung labuh muslimah terkini instant double loo, cuma sarung jer anaknya dan kemudia sarung selendangnya. Tudung labuh muslimah ni sudah dijahit siap dengan anak tudung instant tak require pun nak pakai anak tudung maybe scarve kecil sahaja dah memadai.

Labuh tudung ni adjustable model kecil so nampak macam tudung labuh kalau saiz besar macam akak ni jadi saiz xl sahaja.

saiz – 2 mtr x 0.8 mtr – saiz standard – rm59.00

saiz – 2.2 mtr x 0.8 mtr – saiz xl – rm69.00

materialnya sangat best – dipakai

senang nak iron

selesa sangat dipakai dan ringan

img_1357-1

naylagrey

WHATSAPP – 019-2883235

UNTUK PESANAN

img_1211 img_1208

nayla mambo

WHATSAPP 019-2883235

UNTUK PESANAN

nayla collection

nayla collection

POS LAJU RM7 – SEMENANJUNG

RM9 – SABAH N SARAWAK

MIKA MIKA MIKA – INSTANT SHAWL LABUH

UOLLS akak nak ajak korang try tudung labuh dua muka pinless kata bebudak sekarang nie ya.

cantiknya tudung mika diberi nama. Bertambah-tambah seri pemakainya. Manakan tidak tudung mika dari fabrik satin crepe flowwy sajer bila dipakai.  Warna-warna mika sangat lembut cuweet sangat rangkaian warna lembut dan pastel. Ada dalam 5 warna asas.

Mika black, mika olive, mika peaches, mika pink dan mik creame.

mika-flare

Tudung mika ni labuh, kalau orang kecik dah jadi macam tudung 2xl. No worry tudung instant mika ada dua saiz standard dan xl.

Tudung mika saiz standard – ukuran 2.0 mtr x 0.8 mtr

Tudung mika saiz xl – ukuran 2.4 mtr x 0.8 mtr.

mika-basic

Tudung mika basic – himpunan warna hitam, creme, olive, peaches dan pink

adik dan kakak pilih sahaja mana yang berkenan ya. Off course bila saiznya panjang rm nya lebih lah sikit ya sayang. Banyak makan kain deme cakap tau deme bukan akak cakap.

Disebabkan tudung mika ini kain jenis satin crepe walaupun ia labuh ringan ajer tak memberatkan kepala anda.

Tudung mika nie datang dalam dua jenis anda boleh pilih basic atau flare. Basic macam biasalah bila pakai terus jer lekat kat muka tudung tu. Tapi mika flare tu bila dipakai sebelahnya nampak beralun ala-ala perempuan melayu terakhir sweet ler sangat.

 

mika_peaches

tudung mika basic and tudung mika flare

mika-olive-flare

Mika olive – comelkan bila dipakai

Harga tudung mika cuma rm75.00 sahaja + 7 duit pos ya (semenanjung) 11 (sabah n sarawak)

Harga tudung mika xl cuma rm85.00 + 7 duit pos (semenanjung) 11 (sabah n sarawak)

jangan segan-segan whatsapp kami ya kat 019-2883235 untuk order ya. -serius buyer only

Whatsapp – 019-2883235

whatsapp – 019-2883235

TUDUNG RAYA 2016 – JOM KITA BERTWIST RAYA NIE

Tudung twist@butterfly - royal blue

Tudung twist@butterfly – royal blue

Tudung Twist - Hijau

Tudung Twist – Hijau

Tudung Twist - Pink Royal

Tudung Twist – Pink Royal

Tudung Twist - dark brown

Tudung Twist – maroon

Tudung Twist - Purple Orkid

Tudung Twist – Purple Orkid

Tudung Twist - Hijau Aqua

Tudung Twist – Hijau Aqua

Tudung twist - coklat brown

Tudung twist – coklat brown

Tudung Twist - Gold

Tudung Twist – Gold

Dah tempah baju ker atau beli siap? Orang yang boleh pakai saiz s sampai xl memang beruntung senang nak cari baju ready made kan. Bagi kami yang comel-comel nie semua ke tempah.

Dah decide tema baju kena ade tudung, so siapa yang suka tudung sarung boleh check latest koleksi kami tudung twist ya. Tapi tak payah menari twist tau, nama tudung sajer.

Kenapa dipanggil twist, sebab anda hanya perlu sarung dan pusing @ twist tulang tudung ke atas bahu dah siapkan. Seperti biasa kami fokus pada tudung saiz XL kepada penggemar tudung SAIZ Lebih kecil atau lebih besar no worries.  Kami terima juga tempahan ikut saiz anda ya.

Kelebihan tudung kami dari fabrik cotton yang stretchable dalam 1 tona warna.

Labuh tudung lebih kurang 24 inci sahaja.

Tudung ada Dagu ya…most of our tudung ada dagu

Awning tudung soft awning dengan double stitches supaya tak melepek bila di pakai.

Yang paling best tak nak gosok pun tak apa sidai jer pun dah ok

Untuk corak-corak diatas puan-puan dan adik kakak boleh jugak kalau nak order tudung sarung da shawl satu muka, dua muka atau sarung terus jer.

Kalau rasa nak tempah sedondon untuk kenduri kahwin pun kami terima tapi upon order kena bayar deposit 50% daripada harga barang ya.

 

sebarang pertanyaan atau belian whatsapp kat 019-2883235

WHATSAPP 0192883235 WHATSAPP 0192883235

Pos charges dari RM6.00 HINGGA SETERUSNYA mengikut berat dan lokasi barang anda dihantar.