OPAH AND ATUK OUTING BUKIT BENDERA

TODAY IS WORDLESS WEDNESDAY lebihkan gambar kurang berceloteh ok..

Day two- Homestay Harmony.

Baru sedar cantiknya area homestay ni.  Terletak di tepi jalanraya dan di sebelah belakang ada bendang. Ada lebih kurang 10 buah rumah siap ada wakaf tempat berehat ada open area untuk makan-makan. Boleh buat kenduri kahwin lah kalau nak.

Incident pagi nie tayar terlekat pulak jenuh cari orang nak tolak. Day before hujan satu hari so tak sedar pulak yang tanah tu ada lekuk dan lembik. Apalagi dekat dua jam menunggu bantuan untuk menolak bas rombongan opah dan atuk nie. Masing-masing dah gelisah giler nie.

Bukit Bendera

Kami sampai disini agak lewat dah pukul 5 petang lebih dah.  Opah dan atuk udah kelam kabut takut tak boleh naik. Kelakor korang tau, dulu akak selalu tengok budak-budak rombongan kat Kidzania tu jer beratur dan bising sekarang bila atuk dan opah gi outing macam bebudak jugak ler.

Kami manage dapat tiket tapi kesian kat kerani kaunter tu pening dia orang mana dak ada yang warga emas ic tak bawak, cari pulak kad pencen. Ada yang tak nak naik gayat, macam-macam hal lah pulak nie.

dlmtrenbukitbendera

dapat gak tempat duduk

foodcourtbukitbendera

food court

dah ada food court kat atas nie, rasanya masa last time pergi dulu tak ada pun food court kat sini.  Harga pun mampu bayar lah jugak  cuma masa ni hujan tak lalu nak makan aiskrim yang nampak sodap tu.

 

pokokbendera

pokok hutan

Tak tau apa nama pokok tapi memang tinggi melangit lah tu.

Sampai kat atas nie opah dan atuk naik buggy car (kalau salah eja maaf no) hujan-hujan duk pusing kat atas Bukit Bendera lepas tu dah nak maghrib, mak kita cakap jangan keluar waktu maghrib yang opah dengan atuk lah nie ronda-ronda waktu maghrib.

Tak lah lama sangat kat sini nak ambik gambar pun dah kelam, hujan pun makin lebat kami pun bergerak turun. ghupanya waktu maghrib depa break jugak lah Alhamdulillah. Menunggu lepas lebih kurang 20 minit tren mula bergerak turun.

pulaupinang

scenery pulau pinang dari atas bukit bendera – kelam dah malamkan.

trenbukitbendera

trek bukit bendera waktu malam

Rombongan opah dan atuk berkumpul semula menaikki bas rombongan dan bergerak balik ke Kuala Lumpur pada pukul 8.40 malam, alhamdulillah perjalanan kami agak smooth tiada lagi masalah. Tiba di Surau Nurul Iman pada pukul 1.45 pagi.

next tunggu pulak opah dan atuk nak outing ke Vietnam – hebat orang pencen nie, maybe this time akak tak follow sebab der projek Mega kalau Allah swt izinkan tahun depan.

#opah dan atuk outing.

 

OPAH DAN ATUK PERGI OUTING KE GUNUNG JERAI

Weekend yang baru berlalu nie geng-geng opah dan atuk Surau Nurul Iman pergi outing ke Bukit Bendera dan Gunung Jerai.

Bila opah-opah dan atuk ni sekali keluar kecohnya lah macam budak-budak sekolah yang selalu akak tengok kat kidzania bila tiba musim cuti sekolah.

Trip kami dah plan dua bulan lebih awal.  Sebenarnya group jemaah Surau Nurul Iman memang selalu buat outing dalam negara atau luar negara. Kelas tau mokcik-mokcik sumer nie, boleh pergi holiday tiap tahun. Off course kita cari budget yang paling ciput sebab kami sumer nie pesara tegar keh keh keh.

Kami diarahkan untuk berkumpul pukul 3.45 pagi hari Sabtu 15hb October 2016, nak dijadikan citer akak sudah set alarm pukul 2.45 am, disebabkan akak hanya dapat terlelap pukul 1 pagi lebih so bila alarm berbunyi akak tutup sebab kepala dah pening tuh…Jadi sedar-sedar balik dah kul 3.45 am.  So boleh agak ler kan akak mandi ala pi romli, nasib baik baju dan barang sudah tersedia jadi akak siap dalam masa 5 minit.

Rezeki akak bas pulak terlewat dan sesat keliling AU3 nie..termengah-mengah akak naik bukit ke Surau Nurul Iman, masa tu terlupa nak rasa takut sebab takut kena tinggal lagi banyak.

Kami berhenti solat subuh di R&R Tapah dalam pukul 6.30 pagi berhenti dalam 20 minit sebelum meneruskan perjalanan ke Utara. Kami sampai di toll Gurun dalam 10.00 am.  Sebelum meneruskan perjalanan ke destinasi pertama kami di Gunung Jerai dalam kul 11.0o am lebih kurang, kami menaikki dengan 3 buah vann. Charge untuk seorang penumpang RM25.00 YER.

Opah at Gunung Jerai

Opah at Gunung Jerai

Agak thrill perjalanan kami dengan menempuh 15 selekoh yang agak curam, semakin naik tinggi semakin berkabus sebab hujan renyai yang mengiringi perjalanan kami semua.

Bangunan kat belakang tu resort sesiapa yang nak overnight bersama family atau berhoneymoon sangat sesuai atas Gunung Jerai nie sejukkkk.

Dari atas nie boleh nampak laut dan sawah padi kalau cuaca mengizinkan, masa kami sampai hujan dan berkabus jadi tak nampak apa-apa lah yer.

Wahhh sangat cantik tempat nie, apa lagi akak pun berposinglah dengan my Mika basic black colour you.

 

Kabus pagi di Gunung Jerai

Kabus pagi di Gunung Jerai

Flora di Gunung Jerai

Flora di Gunung Jerai

 

APAKATA MEREKA TENTANG MIKA

Apa kata mereka tentang Mika , biarlah gambar yang berbicara.  Mereka sumer happy dengan Mika ya.

Anda tak teringin ker nak cuba satu Mika shawl.  Jangan segan-segan whatsapp kakak ya 0192883235.  Pertanyaan anda akan dijawap sebab anda adalah keutamaan kami.

Tudung-tudung mika dan nayla kami terdiri dari koleksi basic dan flare.  Apa bezanya.

Basic bila you pakai tudung mika lekat terus kat muka cuma adjust jer lah sesikit. Tapi flare dia ada flowly sikit bila pakai ada beralun-alun gitu macam perempuan melayu terakhir gitu.

Tudung mika saiz standard – ukuran 2.0 mtr x 0.8 mtr

Tudung mika saiz xl – ukuran 2.4 mtr x 0.8 mtr.

 

mikaohmika

adjustable length

mikacun

cover more on backside

mikapink

MIKA BASIC

Suka Ler tu senyum lebar jer

MIKA CREAME

ready made inner

mika cun

 WHATSAPP 019-2883235

mika-flare

CHOOSE COLUR AND LET US KNOW

RM75 PER PC

POSTAGE RM7 – 11.00 PER PC

DO LET US KNOW – 0192883235

MISS NAYLA – TUDUNG LABUH DUA MUKA

Lagi warna-warna tudung labuh muslimah double loop yang cun melecun nie you uolls. Irresistable sangat mudah pakai tak payah kecoh mencari anak tudung. Dah siap sekali anak tudung tu dan sarung jer selendangnya. Adjust sahaja labuh tudung tu dah siap.

Tudung labuh muslimah ni sudah dijahit siap dengan anak tudung instant tak require pun nak pakai anak tudung maybe scarve kecil sahaja dah memadai. Sesuai sangat untuk anda ibu, pekerja dan kakak-kakak yang sibuk sangat tu.

Labuh tudung ni adjustable model kecil so nampak macam tudung labuh kalau saiz besar macam akak ni jadi saiz xl sahaja.

saiz – 2 mtr x 0.8 mtr – saiz standard – rm59.00

saiz – 2.2 mtr x 0.8 mtr – saiz xl – rm69.00

materialnya sangat best – dipakai

senang nak iron

ada 10 warna yang comel

nayla blossom

whatsapp – 019-2883235

nayla caramel

whatsapp 0192883235

nayla pale

whatsapp 0192883235

nayla cappucino

whatsapp 0192883235

whatsapp 0192883235

nayla collection

nayla collection

 

tunggu apa lagi dah ada yang labuh dan comel

whatsapp us to order.

pos laju – rm7 – semenanjung

rm9 – sabah n sarawak

MISS NAYLA – TUDUNG LABUH DUA MUKA

Tudung labuh muslimah terkini instant double loo, cuma sarung jer anaknya dan kemudia sarung selendangnya. Tudung labuh muslimah ni sudah dijahit siap dengan anak tudung instant tak require pun nak pakai anak tudung maybe scarve kecil sahaja dah memadai.

Labuh tudung ni adjustable model kecil so nampak macam tudung labuh kalau saiz besar macam akak ni jadi saiz xl sahaja.

saiz – 2 mtr x 0.8 mtr – saiz standard – rm59.00

saiz – 2.2 mtr x 0.8 mtr – saiz xl – rm69.00

materialnya sangat best – dipakai

senang nak iron

selesa sangat dipakai dan ringan

img_1357-1

naylagrey

WHATSAPP – 019-2883235

UNTUK PESANAN

img_1211 img_1208

nayla mambo

WHATSAPP 019-2883235

UNTUK PESANAN

nayla collection

nayla collection

POS LAJU RM7 – SEMENANJUNG

RM9 – SABAH N SARAWAK