APAKATA MEREKA TENTANG MIKA

Apa kata mereka tentang Mika , biarlah gambar yang berbicara.  Mereka sumer happy dengan Mika ya.

Anda tak teringin ker nak cuba satu Mika shawl.  Jangan segan-segan whatsapp kakak ya 0192883235.  Pertanyaan anda akan dijawap sebab anda adalah keutamaan kami.

Tudung-tudung mika dan nayla kami terdiri dari koleksi basic dan flare.  Apa bezanya.

Basic bila you pakai tudung mika lekat terus kat muka cuma adjust jer lah sesikit. Tapi flare dia ada flowly sikit bila pakai ada beralun-alun gitu macam perempuan melayu terakhir gitu.

Tudung mika saiz standard – ukuran 2.0 mtr x 0.8 mtr

Tudung mika saiz xl – ukuran 2.4 mtr x 0.8 mtr.

 

mikaohmika

adjustable length

mikacun

cover more on backside

mikapink

MIKA BASIC

Suka Ler tu senyum lebar jer

MIKA CREAME

ready made inner

mika cun

 WHATSAPP 019-2883235

mika-flare

CHOOSE COLUR AND LET US KNOW

RM75 PER PC

POSTAGE RM7 – 11.00 PER PC

DO LET US KNOW – 0192883235

MISS NAYLA – TUDUNG LABUH DUA MUKA

Lagi warna-warna tudung labuh muslimah double loop yang cun melecun nie you uolls. Irresistable sangat mudah pakai tak payah kecoh mencari anak tudung. Dah siap sekali anak tudung tu dan sarung jer selendangnya. Adjust sahaja labuh tudung tu dah siap.

Tudung labuh muslimah ni sudah dijahit siap dengan anak tudung instant tak require pun nak pakai anak tudung maybe scarve kecil sahaja dah memadai. Sesuai sangat untuk anda ibu, pekerja dan kakak-kakak yang sibuk sangat tu.

Labuh tudung ni adjustable model kecil so nampak macam tudung labuh kalau saiz besar macam akak ni jadi saiz xl sahaja.

saiz – 2 mtr x 0.8 mtr – saiz standard – rm59.00

saiz – 2.2 mtr x 0.8 mtr – saiz xl – rm69.00

materialnya sangat best – dipakai

senang nak iron

ada 10 warna yang comel

nayla blossom

whatsapp – 019-2883235

nayla caramel

whatsapp 0192883235

nayla pale

whatsapp 0192883235

nayla cappucino

whatsapp 0192883235

whatsapp 0192883235

nayla collection

nayla collection

 

tunggu apa lagi dah ada yang labuh dan comel

whatsapp us to order.

pos laju – rm7 – semenanjung

rm9 – sabah n sarawak

MISS NAYLA – TUDUNG LABUH DUA MUKA

Tudung labuh muslimah terkini instant double loo, cuma sarung jer anaknya dan kemudia sarung selendangnya. Tudung labuh muslimah ni sudah dijahit siap dengan anak tudung instant tak require pun nak pakai anak tudung maybe scarve kecil sahaja dah memadai.

Labuh tudung ni adjustable model kecil so nampak macam tudung labuh kalau saiz besar macam akak ni jadi saiz xl sahaja.

saiz – 2 mtr x 0.8 mtr – saiz standard – rm59.00

saiz – 2.2 mtr x 0.8 mtr – saiz xl – rm69.00

materialnya sangat best – dipakai

senang nak iron

selesa sangat dipakai dan ringan

img_1357-1

naylagrey

WHATSAPP – 019-2883235

UNTUK PESANAN

img_1211 img_1208

nayla mambo

WHATSAPP 019-2883235

UNTUK PESANAN

nayla collection

nayla collection

POS LAJU RM7 – SEMENANJUNG

RM9 – SABAH N SARAWAK

PERISTIWA-PERISTIWA PENTING YANG BERLAKU DALAM BULAN MUHARAM

Muharram adalah bulan yang diharamkan berperang, selain dari bulan  zulkaedah dan zulhijjah dan rejab. Disunatkan berpuasa pada bulan-bulan ini. Dalam bulan Muharram sunat berpuasa.

Ada beberapa peristiwa yang ditakdirkan berlaku pada 10 Muharram iaitu awal kejadian atau kelahiran, anugerah dan keselamatan.

  1.  Diciptakan Nabi Adam s.a.w menurut banyak perawi.  Nabi Adam s.a.w diturunkan ke bumi ini setelah 7000 tahun.
  2. Nenek kita Siti Hawa dicipta juga pada 10hb Muharram.
  3. Nabi Ibrahim s.a.w dilahirkan pada 10 Muharram, beliau digelar bapa para Anbiya’ darinya ramai lahir Rasul dan Nabi.
  4. Langit dan bumi diciptakan pada 10 Muharram.

Anugerah

  1.  Kitab Taurat di anugerahkan kepada Nabi Musa s.a.w pada 10 Muharram.

2.  Dikembalikan kerajaan Nabi Sulaiman s.a.w kepada Nabi Sulaiman s.a.w pada 10 Muharram. Kerajaannya pernah hilang selama 40 hari, kekuatannya terletak pada cincinnya. Cincin baginda telah dicuri oleh jin.

Keselamatan

  1. Kisah Nabi Noh alahiissalam diselamatkan dari banjir pada 10 Muharram.
  2. Nabi Ibrahim a.s diselamat dari api bakaran Namrud pada 10 Muharram.
  3. Nabi Yunus a.s dikeluarkan dari perut ikan pada 10 Muharram.

#kredit to Ustazamin.com

#kelengkapan haji dan hajaah sila lihat-lihat kat banner kat atas tu

 

SELAMAT TAHUN BARU HIJRAH 1438

Selamat menyambut tahun baru hijrah 1438, bermulanya lembaran dalam kehidupan seorang anak adam.  Begitu cepat masa berputar pejam celik dah setahun rupanya akak meninggalkan kota Makkah dan Madinah. Kota kesayangan umat Rasulullah s.a.w, bilakah dapat kembali menziarahi makan Rasulullah s.a.w . Semoga Allah swt sampaikan hajat akak dan anda semua.

Sebenarnya putaran masa sangat cepat berlalu selepas berakhirnya bulan Ramadhan, terasa begitu cepat sampai kepada tahun baru Hijrah.

Bila tiba tahun hijrah yang baru, setiap tahun akan datang balik issue doa akhir tahun dan doa awal tahun. Not going to discuss further, masing-masing ada hujah yang tersendiri, akak bukanlah orang yang arif untuk berbahas issue ini.

Lalu, kita mesti ingat lagi dengan lagu Nasyid yang sangat popular nie dulu

“Satu Muharram detik permulaan

Perkiraan Tahun Islam Hjrah

Perpindahan Nabi dengan Umat Islam

Dari Kota Makkah ke Kota Madinah

Atas keyakinan dan iman yang teguh

Kaum Muhajiirin dan Ansar bersatu

Hijrah itu pengorbanan

Hijrah itu perjuangan

Hijrah itu persaudaraan

Hijrah membentuk perpaduan.

Betulkah Nabi Muhammad s.a.w berhijrah dalam bulan Muharram?

Lihat al Rahiq al-Makhtum karangan Syeikh Syafiyyurahman al-Mubarakfuri – Nabi Muhammad s.a.w hijrah ke Madinah pada bermula pada bulan Safar. Manakala sahabat2 lain ramai yang berhijrah beberapa bulan sebelum itu.  Baginda s.a.w sampai di Madinah pada bula Rabi’ulawal bukan pada bulan Muharram.

Muharram adalah bulan pertama dari 12 bulan dalam perkiraan orang Arab Jahiliyyah. Namun mereka tidak ada sistem tahun seperti sekarang. Maka Khalifah Umar Al-Khattab r.a memutuskan perkiraan tahun bagi umat Islam ialah bermula pada tahun hijrah Rasulullah saw.

Apakah Hijrah yang paling utama?

Daripada Abdullah bin Umar r.a. berkata:  Ada seorang lelaki bertanya:  “Ya Rasulullah, apakah hijrah yang paling afdhal?

Baginda s.a.w menjawab, “Bahawa engkau tinggalkan perkara yang dibenci oleh Allah azza wa Jalla (Hadis Riwayat, An-Nasa’i)

Tanya pada diri kita sendiri adakah kita masih bersikap yang sama setiap kali munculnya tahun hijrah setiap tahun. Bila munculnya tahun hijrah yang baru setiap tahun itulah petanda semakin singkatnya umur kita semakin sedikit lagi masa yang kita ada untuk beramal makruf nahi mungkar.

Untuk keperluan haji dan umraah yang semakin rancak lihat telekungmusleema.com