SALES!!!SALES!! SEMUA ADA SALE YA

lagi dua minggu Ramadhan akan pergi, Encik Syawal pula akan muncul.  Sekarang demam sales gi keluar kat shopping mall sales kat fb sales kan google pun ada sales. Mudahan its real sales, tapi kalau dah potong 70% punya sales tu ingat-ingatler ade ker orang nak rugi 70%.

Paling siok sangatkan awal tahun telekung renda yang akak promote sepasang rm90.00. sekarang harga menjunam 3 pasang rm150.00 aper lagi kak pun kejor sales tu. Tapi fabrik tak tau lagilah sebab belum dapat lagi barangnya. Yang pasti dunia sekarang orang buat bisnes macam tak der etika senang-senang copy product orang. Tukar jenis fabrik dah kill the price sampai 50%.

Telekung arafah pun selalu rm55.00 sepasang sekarang dan sales menjunam kepada 3 pasang rm100.  Macamana peniaga kat luar sana yang ada kedai dan booth boleh ker bertahan dengan perang harga musim perayaan.

Kesiankan orang yang memula sekali keluarkan product tu dengan margin yang besar.  Semua orang nak kaya tapi biarlah berkat dan beretika sikit.

Baju raya jangan citer lah berlawan-lawan salesnya semalam tengok you tube Datuk Alif terlajak laris punya sales tu. Kalau lah ada sales dah larikk kejar tapi kita nie terlajak saiz maka mari lupakanlah sahaja ya.

Baju raya sales sampai rm50.00 sehelai cantik jugak tu. tudung sales dari rm99.00 tinggal rm19.00, tak giler ker namanya tu. Memang kalau orang ada duit nak spend masa nie sopping untuk setahun ler.

Tudung-tudung murah yang bawak dari China ker vietnam tu korang jangan citerlah weh sales macam nak mati akak rasa, kalau pandai cari dan tawar beli terus sekodi jer.

Korang sharelah satu keluarga jimat kau, nak duit raya korang buatlah untung sehelai rm3-5.00 TAPI AKAK TAK BUATLAH YA sebab tu tudung kecik-kecik untuk kekanak sesuailah atau orang yang badan saiz kecik jer, kekakak yang sado ambiklah tudung yang lebar dan besar dan syariat ya.

Kesiankan orang yang memula sekali keluarkan product tu dengan margin yang besar.  Semua orang nak kaya tapi biarlah berkat dan beretika sikit.

Sebab tu akhir ramadhan hanya ada satu masjid jer yang orang sesak-sesak masa masjid lain dah mula kosong. Nak tau tak??? Jeng jeng Masjid India lah, peniaga tu tidur kat situ tak taulah dia orang beriktikaf ker kat sana.  Saper dapat tapak dan berani bid untuk tapak buat duit ler, tapi tak tentu gak kan bila yang menjual tu penuh hingga ke setiap ceruk.

Kita yang warga luar kelumpo ni 2 – 3 hari nak raya udah lari cabut balik kampung dah.

jap gi kita na share nie. Kami pun ada sales jugak hurm hurm sesaper yang dah mengidam lama tu asyik tenung-tenung jer boleh lah catit no whatssapp kami dan tekan. he he bertindaklah sebelum pos laju tu tutup pintu ya.

ada sales 10%

ada sales 10%

 

MY SHOP

Speak Your Mind

*