MINI JUBAH PUTIH – SAYA DAPAT PANGGILAN AKHIR HAJI

aSaat paling bermakna dalam hidup saya apabila terpilih sebagai duyufurrahman di saat-saat akhir.  Masih ku ingat malam 31 Ogos 2015 balik dari cuti panjang weekend. Dapat call dari Tabung Haji call centre. Rasa kepelikan pun ada tengok no. fix line start dari 6..kalau AREA KL/SELANGOR 6 tu area Rawang n Gombak.

“Assalamualaikum Puan Bariah kami nak offer puan untuk pergi menunaikan haji pada tahun ini”

“gulp…terbehenti sekejap..jantung tak berhenti tau..nafas..setengah saat kot saya tengok screen check no.”

” Encik call dari mana saya tanya?” Pegawai disana menjawab dari Tabung Haji call centre

“Kita perlu tau jawapan malam ni juga!” kata beliau. Ok bagi saya 10 minit dan akan call tuan balik.

Dapatkan nama pegawai tu dan terus call my dearest mommy minta izin, setelah keizinan diterima saya call balik no tersebut dan terus bagi jawapan.

Saya ada dua minggu untuk bersedia sebelum penerbangan..next day pergi tabung haji ambik surat tawaran, buat passport sebab dah mati. Pergi Tabung Haji balik serahkan passport dan gambar.

Ambil kad kuning dan surat untuk medical check up..dua hari ambil emergency leave. Dekat hospital doktor yang buat medical check up tu pun siap setuju dengan akak “kalau saya  dapat offer pergi haji 3 hari sebelum penerbangan akhir saya pun akan pergi puan”

Alhamdulillah pakaian, telekung dan stokin, sarung tangan tak jadi masalah sebab akak memang menjual.  Mana-mana yang bersaiz besar dan tolak tepi untuk diri sendiri.

Telekung Jersi - wajib bawa

Telekung Jersi – wajib bawa

Firstly saya fikir nak pakai mini jubah putih dan hitam ketika buat haji nanti. I have extra blue black yang boleh match dengan seluar hitam..

Saya rasa sangat selesa mudah pergerakan saya padankan dengan telekung. Walaupun pun kain jenis cotton tshirt tapi tidak menampakkan susuk badan bila dipakai dengan telekung. Untuk lebih yakin pakai dengan sarung lengan pendek dan stokin solat.

baju putih haji

Mini Jubah Putih

seluar haji putih

Seluar Haji Putih

so do whatsapp untuk order at 019-2883235 untuk pesanan.

#keperluan haji dan umrah jimat.